Efter kritik: Klubsatellitter kan være på vej i yderområder

På Spurvelundskolen har forældre oprettet en privat fritidsklub, efter de mistede den lokale, kommunale af slagsen. Den slags lokale initiativer vil Venstre have flere af, og andre partier vil også tage endnu et kig på den nye klubstruktur. Foto: Vibeke Volder

Efter kritik: Klubsatellitter kan være på vej i yderområder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere partier melder sig klar til at justere ny klubstruktur. Rådmanden vil vente på evaluering til foråret, men ser satellitter for sig.

Børnenes ben skal cykle alt for langt, efter 35 lokale fritidsklubber er blevet til 10 ungdomscentre.

Sådan har kritikken længe lydt af den nye kommunale klubstruktur, der på grund af besparelser har fjernet klubberne fra folkeskolerne og de enkelte lokalområder og sendt skolebørnene ud på cykelture på op til 10 kilometer.

Men der kan være justeringer på vej.

Når byrådet onsdag mødes, stiller Venstre forslag om, at der igen skal være lokale klubtilbud for mellemtrinnet - det er 4. til 6. klasse. Men klubberne skal ikke være kommunale som før. Venstre ønsker i stedet, at de forankres i en frivillig forening med tilskud fra kommunen og mulighed for gratis at låne lokaler på folkeskolerne.

 

 

Evaluering venter

Også andre partier har kig på klubberne. Konservative vil have dem tilbage. Og både SF, Enhedslisten og Socialdemokratiet har i løbet af valgkampen flere gange sagt, at det kan være nødvendigt at justere på strukturen og måske lave lokale løsninger i hvert fald der, hvor børnene har særligt langt til et ungdomscenter.

Børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen (R) understreger imidlertid, at hun ikke har fået mange klubklager.  

- Og som rådmand er jeg den, der får dem.

- Men det kan godt være, der er brug for satellitter. For eksempel i Fraugde og Ubberud. Jeg har selv en cykelgrænse på fem kilometer, og så er det svært at bede andre om at cykle længere, siger hun, der dog ikke umiddelbart er klar til her-og-nu-ændringer.

- Vi får en evaluering i foråret, og som det ser ud nu, vil jeg vente på den.

Efter kritik: Klubsatellitter kan være på vej i yderområder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce