Efter intens jagt: 50-60 rotter er døde i Munke Mose

Bevæbnet med bl.a. kraftige luftgeværer har seks mand fra Anticimex A/S mandag, tirsdag og onsdag aften og nat jagtet rotter i Munke Mose. Foto: Michael Bager

Efter intens jagt: 50-60 rotter er døde i Munke Mose

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Røg, luftgeværer og hunde har været sat ind mod rotteplagen i Munke Mose. Men rotterne lader til at have lugtet lunten. I hvert fald var de tirsdag aften og nat noget sværere at få has på, end det var tilfældet dagen før.

Rotterne i Munke Mose gennemlever nogle hårde dage i øjeblikket.

Det skyldes, som omtalt mandag, at By- og Kulturforvaltningen har hyret rottebekæmpelsesfirmaet Anticimex A/S til at iværksætte en storoffensiv, der skal gøre det af med så mange af dem som muligt.

Mandag og tirsdag aften og nat har rottebekæmperne været i fuld sving, og der er blevet anvendt både jægere med luftgeværer, hunde, røg, svovlpatroner, gift og elektroniske fælder, der giver stød.

Mads W. Poulsen, hundefører hos Anticimex A/S, oplyser onsdag morgen, at det foreløbige resultat efter to dages intensiv rottejagt lyder på 50-60 døde rotter.

Flest mandag

Mandag blev der skudt cirka 30, og desuden gik 10 i giftfælder. Desuden ligger der cirka 10 døde rotter i elektroniske stødfælder, som ikke er tømt endnu.

Men tirsdag, da avisen tog med på jagt, gik det noget mere trægt for jægerne.

Rotterne lod til at have luret, hvad der var i gang. I hvert fald lod de sig ikke ryge ud af deres huler. Blot fire styk blev i løbet aftenen og natten skudt.

- De ved, de bliver jagtet, lød det tirsdag kort før midnatstid fra en af Anticimex-jægerne, efter forsøg på at ryge rotterne ud fra et underjordisk bosted havde vist sig forgæves.

Der blev set rotter flere steder i parken i løbet af tirsdag aften og nat, men der blev ikke løsnet mange skud, da rotterne enten var for langt væk eller skyndte sig at forsvinde ind i underjordiske gemmesteder, inden de kunne rammes.

- Det er ikke tilfredsstillende for os, lød onsdag morgens vurderingen af tirsdags-udbyttet fra Mads W. Poulsen. Han mener, der kan være flere forklaringer på, at det ikke lykkedes at få ram på flere i løbet af tirsdagen.

Både det noget koldere vejr end aftenen forinden og det, at der var for meget aktivitet i parken, kan have spillet ind på rotternes lyst til at titte frem. Årsagen kan også være, mener han, at der ikke er så mange rotter som først antaget, og at det antal, der nu er tilbage i Munke Mose efter mandagens indsats, er ved at være langt nede.

Koster 450.000 kroner

Tirsdag aften blev der sat 30 yderligere fælder op ud over dem, der var sat op i forvejen, og onsdag aften og nat gennemgår rottejægerne fra Anticimex for tredje gang parken med luftgeværer, hunde og røgpatroner.

Mads W. Poulsen forklarer, at indsatsen ikke stopper her. Den bliver fulgt op med fælder, der skal stå i parken i flere uger frem, og som løbende bliver tømt.

- Jeg er ikke i tvivl om, at vi nok skal komme i bund, siger han.

Parkforvalter Hanne Pedersen fra By- og Kulturforvaltningen oplyser, at det samlet koster 450.000 kroner at sætte Anticimex ind mod rotterne i Munke Mose.

- Det er mange penge, men det var nødvendigt at få gjort noget, siger hun i lyset af de observationer om rotter, Odense Kommune den seneste tid har modtaget. Her er der i flere tilfælde blevet spottet rotteaktivitet i Munke Mose i fuldt dagslys, hvilket typisk er et tegn på, at der er ved at være mange.

Efter intens jagt: 50-60 rotter er døde i Munke Mose

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce