Efter indbrud i biler: Rosengårdcentret afviser videoovervågning af parkeringsplads

Det sker med jævne mellemrum, at politiets døgnrapporter beretter om biltyveri fra en større parkeringsplads inden for et kort tidsrum. Arkivfoto: Michael Bager

Efter indbrud i biler: Rosengårdcentret afviser videoovervågning af parkeringsplads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Trods en stribe indbrud i kundernes biler, afviser lederen af Rosengårdcentret at etablere videoovervågning af parkeringspladsen.

Torsdag i sidste uge blev der lagt en dæmper på den gode stemning, da Josephine Mogensen sammen med fire veninder, der havde været i Rosengårdcentret, kom ud til bilen på parkeringspladsen. Selvom kvinderne havde dækket deres værdigenstande til med jakker, havde en tyv set sit snit. Forruden ved førersædet var smadret, og tyven slap afsted med favnen fuld af fem bærbare computere, en Ipad og dyre tasker.

Tidligere samme dag kom en anden ung kvinde ud til en tømt bil - efter blot 23 minutter inde i centret.

Det var blot to af syv indbrud i biler, der skete ved højlys dag på Rosengårdcentrets parkeringsplads i sidste uge. Rosengårdcentrets leder, Casper Bach Andersen, fortæller, at de hele tiden har fokus på problemet og prøver at bekæmpe det.

- Allerede sidste år var vi i dialog med politiet. Vi snakkede om, hvad vi kunne gøre, og deres bedste anbefaling var, at vi kunne sætte de skilte op, som vi har i dag, fortæller Casper Bach Andersen.

Skiltene minder centrets kunder om, at de skal "tømme bilen, før tyven gør det" - altså fjerne værdigenstande fra bilen.

Rosengårdcentret samler ikke på tal for, hvor mange biltyverier, der finder sted på deres areal. Derfor kan ikke sige, om skiltene har nedbragt antallet af biltyverier.

- Jeg er oprigtig ked af det på vegne af de kunder, som er blevet udsat for indbrud i deres bil. Det er der aldrig nogen, som er tjent med, siger Casper Bach Andersen.

Lytter til politiet

Et oplagt forslag til Rosengårdcenteret kunne være, at investere i videoovervågning.

- Politiets erfaring, som vi lægger os op ad, er, at videoovervågning ikke ville ændre noget. Man kan sjældent se ret meget på billederne, og typisk kan man bare se en hætteklædt mand, og så er der ikke rigtig noget for politiet at gå efter, siger Casper Bach Andersen.

Det tyder på, at biltyve er klar over dette, for ifølge politiet har videoovervågning heller ikke nogen mærkbar præventiv effekt. Et andet forslag kunne være vagter, der patruljerede området, men det ser Casper Bach Andersen heller ikke som en mulighed.

- Politiet kunne heller ikke anbefale vagter. Vi har også over fem hektarer parkeringsareal, så hvis vi skulle have vagter over det hele, ville det kræve rigtig mange af vores ressourcer. Der må vi vægte, at folk føler sig sikre, når de er inde i centeret, forklarer Casper Bach Andersen.

Han understreger også, at indbrud i biler ikke er unikke for Rosengårdcenterets parkeringsplads. Generelt sker der mange mange indbrud i biler på parkeringspladser, påpeger centerlederen.

Flere af de forurettede havde i sidste uge har lavet opslag på Facebook, hvor de opfordrer folk til at være skeptiske, hvis de støder på besynderligt gode tilbud på billige, bærbare computere eller tasker af mærkerne Louis Vuitton, Marc Jacobs og Calvin Klein.

Efter indbrud i biler: Rosengårdcentret afviser videoovervågning af parkeringsplads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce