En stor forsamling af folk af udenlandsk udseende har onsdag aften smadret ruder og indgangsparti ved Poolcaféen på Skibhusvej. Politiet har anholdt 17 personer ved Black Armys klubhus på Nyborgvej.

Se video fra poolcaféen


Fyns Politi har onsdag aften anholdt 17 personer ved Black Armys klubhus i Odense, hvor der opstod uro.

Tidligere på aftenen ved 20-tiden blev store ruder og indgangspartiet hos Pool Caféen på Skibhusvej raseret af hærværksmænd fra 5-6 biler.

Der kan også være sager på vej om hærværk og desuden vold mod tjenestemand, for betjentene er blevet overdænget med sten dernede.

- Meldingen lød, at det var folk af udenlandsk udseende, der begik hærværk, og vi kørte samtidig ud til Nyborgvej, hvor der dukkede en bil op med knust bagrude og en økse på bagsædet, fortæller vagtchef Lars Thede.

Da politiet anholdt tre personer i bilen, opstod der uro fra en masse personer, der stimlede til.

- Det var folk fra Black Armys klubhus, men især nogle udefra, der formentlig er blevet tilkaldt. Efter at have fået styr på situationen anholder vi yderligere 14 personer, siger Lars Thede.

Kastede sten mod betjente

Hvilke sigtelser, der ender med at komme i spil, er for tidligt at sige, for politiet er stadig ved at danne sig et overblik over situationen ved klubhuset.

- Alle bliver som udgangspunkt sigtet efter ordensbekendtgørelsen. Der kan også være sager på vej om hærværk og desuden vold mod tjenestemand, for betjentene er blevet overdænget med sten dernede, fortæller vagtchefen.

Motivet til hærværket, som endte i tumult ved klubhuset, er ikke kendt af politiet.

- Det er svært at få oplysninger i de her miljøer, så det er vanskeligt at sige, om det er intern uro eller ballade med nogle udefra eller gammelt familienag. Men vi vil selvfølgelig prøve at finde ud af det, siger Lars Thede.

Politiet er ikke bekendt med, at poolcaféen skulle have tilknytning til Black Army.

Mere om emnet

Se alle
15
Politiets teori efter hærværk: Bander ville teste styrken

Politiets teori efter hærværk: Bander ville teste styrken

8
Gik løs med økse: Politiet søger oplysninger om voldsomt hærværk

Gik løs med økse: Politiet søger oplysninger om voldsomt hærværk

5
14 stadig anholdt efter café-hærværk

14 stadig anholdt efter café-hærværk