Efter flere dieseltyverier: Odense Renovation skærper sikkerheden

Det var disse dunke og denne slange, ukendte gerningsmænd forleden måtte efterlade i forsøget på at stjæle diesel fra skraldebilerne hos Odense Renovation. Foto: Nils Svalebøg

Efter flere dieseltyverier: Odense Renovation skærper sikkerheden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

8-10 gange over et par måneder er Odense Renovations skraldebiler blevet udsat for tyveri af diesel. Nu øges sikkerheden og overvågningen betragteligt.

Dunke, som har været brugt til sprinklervæske, og et par brændstofdunke er det, der er tilbage fra et af de natlige besøg af ukendte dieseltyve, Odense Renovation i Odense-forstaden Bolbro de seneste måneder har været udsat for.

For dunkene var efterladt ved hegnet, formentligt fordi tyvene i hast måtte flygte fra stedet, og skulle ellers have været brugt til stjålet dieselolie fra en eller flere af de mange skraldebiler, som hver nat holder parkeret side om side på pladsen ved Odense Renovation på Snapindvej, efter at de om eftermiddagen er kommet tilbage fra at have hentet borgernes affald.

Mellem 8 og 10 gange har der gennem et par måneder været besøg af tyve, som har klippet hul i hegnet og derefter haft mulighed for at trænge ind.

Senest skete det for en god uges tid siden, men netop opsatte infrarøde sensorer var med til at alarmere et vagtfirma, som hurtigt kom til stedet, og det fik de ubudne gæster til at flygte.

Mere overvågning
Odense Renovation på Snapindvej har længe oplevet indbrud og tyveri af diesel fra dets parkerede skraldebiler.I forvejen er der videoovervågning på en del af pladsen, og den var med til, at der nu er fine billeder af de to ukendte gerningsmænd, som for halvanden uge siden begik indbrud, men måtte flygte, fordi en vægter og personale fra genbrugspladsen hurtigt dukkede op.

Odense Renovation skal nøje notere forbruget af diesel på dets skraldebiler for at sikre, at man er en grøn miljørigtig virksomhed. Derfor noteres det også, når der pludselig er et svind af diesel på bilerne.

Også på genbrugspladsen, hvor borgerne kommer i dagtimerne med deres affald, har i perioder oplevet indbrud og tyverier. Det er dog reduceret kraftigt, efter at området blev indhegnet og der er kommet bedre lys og videoovervågning.

Indbrud og tyverierne af diesel er meldt til politiet.

Våben mod tyve

Og netop infrarøde sensorer er ét af de nye våben hos Odense Renovation til at få stoppet tyveriet af diesel fra skraldevognenes tanke.

- Vi har taget konsekvensen af, at tyverier bliver ved og ved med nogle nye tiltag, siger kommunikationschef Claus Hammerich, Odense Renovation.

For ud over infrarøde stråler, som alarmerer vagtselskabet, når de bliver brudt, er der også opsat et midlertidigt hegn, som efter sommerferien skal gøres til et permanent jernhegn.

- I mellemtiden har vi indhegnet skraldebilerne, så da der sidste weekend var forsøg på dieseltyveri kunne vagtselskabet komme, og tyvene måtte efterlade dunke og slanger, ligesom vi med videoovervågning har fået fine billeder af dem, siger Claus Hammerich.

Så selv om tyvene stak af har man et godt signalement af dem, som politiet kan arbejde videre med, ligesom en af dem tabte en handske, som kan indeholde dna-spor. Teorien er, at de har haft en bil holdende i nærheden, fordi man ikke lige slæber mange snesevis liter diesel af sted i dunke over lange afstande, men er nødt til at køre dem væk.

- På alle vores bygninger er der overvågning og adgangskontrol, men videomæssigt kan vi ikke effektivt overvåge skraldebilerne. Tyvene kan nemt sidde mellem bilerne og gemme sig, uden at vi kan se det på video, men infrarøde stråler er effektivt, siger kommunikationschefen.

Ingen af dieseltankene på skraldebilerne er låst i studsen, fordi tyvene formentlig i stedet vil prikke hul på tankene for at få brændstoffet ud. Det vil være meget dyrere at skulle skifte tankene på bilerne, så derfor er det ikke nogen løsning.

Odense Renovation har været i kontakt med kolleger andre steder i landet, som også i perioder oplever tyveri af diesel fra køretøjerne.

- Nu har vi opsat et midlertidigt festivalhegn i takt med, at vi river det gamle ned og opsætter nye metalhegn. Så lige nu er der to hegn, tyve skal forcere, og dertil har vi infrarød overvågning, som alarmerer vagtselskabet, siger Claus Hammerich.

Siden sidste weekend har der dog ikke været indbrud efter diesel.

Efter flere dieseltyverier: Odense Renovation skærper sikkerheden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce