Efter et halvt år: Restaurant Kongens Have får ny køkkenchef

27-årige Søren Knudsen (th.) har siden midten af marts været ansat som køkkenchef på Restaurant Kongens Have. Her ses han med sin nye arbejdsgiver Stig Berthelsen, som er medindehaver af restauranten. Foto: Birgitte Carol Heiberg.

Efter et halvt år: Restaurant Kongens Have får ny køkkenchef

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

27-årig vestjyde skal puste ny energi i Restaurant Kongens Have som ny køkkenchef.

Samarbejdet mellem Restaurant Kongens Have i Odense og Niklas J. Jensen holdt kun godt et halvt år. Ejerne har følt, at det var nødvendigt at ryste posen og har besluttet, at tiden er inde til et skift på køkkenchefposten.

- Niklas var ikke helt så varm på det her koncept med social dining og sharing, som vi gerne ville køre med. Han var mere til tallerkenanretninger. Og så var tiden måske også bare moden til, at posen lige skulle rystes. Der skulle ske noget nyt. Vi følte, vi havde brug for ny energi, og det er der i den grad kommet nu, siger Stig Berthelsen, der er medindehaver af Restaurant Kongens Have.

Den nye energi kommer fra 27-årige Søren Knudsen, som overtog jobbet i midten af marts og har altså været ny styrmand i køkkenet i knap en måned.

- Min stil er at holde det simpelt og lade de gode råvarer tale for sig selv. Det handler også om at få en god stemning ind i restauranten, hvor både kokkene og tjenerne er en del af samme hold. Så leverer man det bedste produkt, og det smitter af på gæsterne, siger den nye køkkenchef.

- Vi har fået nogle nye leverandører ind, som producerer nogle vanvittige gode produkter. Vi er begyndt at handle direkte med slagtermesteren på Grambogård. Og vi får fisk fra Vesterhavet gennem Ryan Fisk i Børkop. Vi er også begyndt at arbejde med nogle gourmetprodukter som kaviar og trøfler, men det er stadig til samme pris, fortsætter Søren Knudsen.

Min stil er at holde det simpelt og lade de gode råvarer tale for sig selv. Søren Knudsen, køkkenchef.
Blå bog
Søren Knudsen er 27 år og kommer fra Oksbøl i Vestjylland.Han er vokset op med god interessere for naturen og er ivrig lystfisker.

I 2015 fik han sit svendebrev fra Hjerting Badehotel ved Esbjerg, hvor han stod i lære som kok.

Senest har han været køkkenchef på Restaurant Fænøsund i Middelfart.

Søren bor i Middelfart sammen med sin kæreste og parrets hund.
Friske forårskrydderier klar til at sætte prikken oger i?et på Restaurant Kongens Haves aftenmenu. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Friske forårskrydderier klar til at sætte prikken oger i?et på Restaurant Kongens Haves aftenmenu. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Direkte i lære fra folkeskolen

Søren Knudsen er 27 år, opvokset i Oksbøl i Vestjylland og gik i kokkelære hos Hjerting Badehotel direkte fra 9.klasse.

- Jeg vidste, hvad jeg ville og havde fart på. Det var på Hjerting Badehotel, at jeg lærte det meste. Vi kom hele vejen rundt fra det kolde parti til det varme parti, bage brød, tilberede desserter, køre selskaber. Vi havde også en gourmetbutik med hjemmelavede remoulader og mayonnaise og en masse andre ting.

Efterfølgende blev det til ansættelser hos Hans Beck Thomsen på Cafe Stranden i Henne og Det Gamle Røgeri i Greve. Han kørte også en overgang med vin for Vinslottet. I 2017 flyttede Søren Knudsen sammen med kærsten til Middelfart, hvor han fik job som køkkenchef på Fænøsund under Jørgen Skjoldborg.

- Jeg synes, vi lavede et godt produkt og vi kom i White Guide over de 150 bedste restauranter i Danmark. Det var en stor cadeau til hele holdet, og det er jeg ret stolt af, siger Søren Knudsen.

Samarbejdet med Fænøsund stoppede dog i begyndelsen af 2019, da den vestfynske restaurant blev overtaget af ægteparret Mette Derdau og Michael Munk, som også driver Michelin-restauranten Memu og Memu Bistro i Vejle.

- Jeg havde et par måneder, hvor jeg ventede på, at det helt rigtige job skulle vise sig. Jeg lavede et opslag på Facebook om, at jeg søgte arbejde, og der gik ikke lang tid fra, at Kongens Have henvendte sig, til jeg sagde ja til jobbet og tog hul på udfordringen, siger Søren Knudsen.

Efter et halvt år: Restaurant Kongens Have får ny køkkenchef

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce