Efter dødsfald: Kendt pizza-restaurant lukker og tvangsopløses

Italiano lignede sig selv gennem mange år, og restauranten havde angiveligt en fast og loyalt skare af gæster, der blev ved med at komme. Arkivfoto: Christian Brandt.

Efter dødsfald: Kendt pizza-restaurant lukker og tvangsopløses

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Boet efter den ene af de to italienske brødre, der ejer restaurant Italiano i Odense, har krævet selskabet bag restauranten tvangsopløst. Familien bag den afdøde Vincenzo Parlatore har ikke kunnet indgå et samarbejde med hans bror og medejer, Stefano Parlatore, om at afvikle selskabet.

En æra på Vesterbro i Odense er slut, efter restaurant Italiano er lukket, og selskabet bag restauranten er under tvangsopløsning.

Det er fire år siden, at Vincenzo Parlatore, der ejede selskabet bag Italiano sammen med sin bror, Stefano Parlatore, døde, men nu har hans arvinger i boet efter ham krævet selskabet tvangsopløst og værdierne i det fordelt mellem anpartshaverne.

Det var i slutningen af marts, at Eva Vester Andersen, retsassessor ved Skifteretten i Odense, traf beslutning om at tvangsopløse selskabet.

- Bestyreren af boet har ikke kunnet få kontakt til den anden bror og få etableret et samarbejde om at få afviklet selskabet, forklarer hun.

Det sker ifølge Eva Vester Andersen yderst sjældent, at en anpartshaver i et selskab begærer det tvangsopløst.

- Jeg har siddet i skifteretten i over 30 år, og jeg har aldrig prøvet det før. Det er typisk Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, der anmoder om at få selskaber tvangsopløst, fordi der ikke er indsendt regnskab til tiden eller mangler oplysning om selskabets reelle ejere. Jeg har aldrig før oplevet, det er kommet fra en anpartshaver, siger hun.

Skifteretten har også uden held forsøgt at indkalde Stefano Parlatore, men der var angiveligt tilstrækkelige oplysninger til rådighed til at sætte selskabet under tvangsopløsning. Det sker, fordi selskabet er solvent. Ellers ville det være taget under konkursbehandling.

Eva Vester Andersen har nu indsat en likvidator til at tegne selskabet og realisere aktiverne.

De ældste italienere lukker
Flere af Odenses ældste italienske restauranter er i de senere år lukket.Italiano, der angiveligt var byens ældste, inden den lukkede for nylig, åbnede i 1975.

I februar lukkede en anden af byens ældste italienske restauranter, da Capri lukkede efter næsten 40 år. Restauranten i Dronningensgade åbnede i sommeren 1979.

I 2017 lukkede Ristorante Da Filippo på hjørnet af Buchwaldsgade og Thomas B. Thriges Gade, tæt ved havnen, efter 23 år. Indehaver Filippo Torino har dog videreført sin madlavning i pizzeriaet Della Nonna i nabolokalerne på Thomas B. Thriges Gade.
Stefano Parlatore (til venstre) og Vincenzo Parlatore ses her sammen på et billede fra 2002. Arkivfoto: Nils Mogensen Svalebøg.
Stefano Parlatore (til venstre) og Vincenzo Parlatore ses her sammen på et billede fra 2002. Arkivfoto: Nils Mogensen Svalebøg.

Nye restauratører

Det har ikke været muligt for avisen at få kontakt til Stefano Parlatore. Heller ikke bobestyrer efter Vincenzo Parlatore, advokat Steen Møller fra Advokatfirmaet Helbing i Odense, der holder ferie.

Likvidator i selskabet, Brdr. Parlatore. Odense ApS., advokat Morten Einshøj Petersen fra Agenda Advokater i Odense, forklarer, at han er i gang med at danne sig overblik over selskabet og dets aktiver. Han håber dog at finde nogle, der vil drive restauranten videre i et nyt selskab.

- Jeg ved ikke, hvad der kommer til at ske, men jeg har en forhåbning om, at værdierne kan realiseres på en måde, så restauranten drives videre. Men det er for tidligt at sige noget endnu, siger han.

Han vil gerne i dialog med folk, der kunne være interesserede i at købe og drive restauranten.

Da han blev indsat som likvidator, var restauranten allerede lukket. Det er uvist, præcis hvornår restauranten lukkede for kunder, men ifølge avisens oplysninger, har der i hvert fald været lukket siden begyndelsen af april.

Det sidste, man hørte til Italiano i denne avis, var, da restauranten i august 2018 fik en sur smiley af Fødevarestyrelsen efter et kontrolbesøg på grund af mangelfuld rengøring.

Det var altså efter Vincenzo Parlatores død. Han kom til Danmark allerede i 1977, hvor han begyndte at arbejde som kok på restaurant Italiano. Fra begyndelsen af 1980'erne forpagtede han stedet sammen med sin lillebror, og efter nogle få år købte de restauranten sammen. Vincenzo Parlatore blev 65 år.

Efter dødsfald: Kendt pizza-restaurant lukker og tvangsopløses

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce