Efter bro-strid: Finn Thomsen-selskaber under konkurs

Byens Bro blev opført, uden der var fundet en afklaring med grundejer Finn Thomsen. Efterspillet blev en retssag, som Finn Thomsen i november sidste år endte med at tabe i landsretten. Arkivfoto: Trondur Dalsgard

Efter bro-strid: Finn Thomsen-selskaber under konkurs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nederlag i Byens Bro-retssag mod Odense Kommune sender tre af Finn Thomsens selskaber på randen af konkurs. - Selv om jeg kunne udrede kommunens krav her og nu, ville jeg ikke kaste gode penge efter dårlige, siger Thomsen om situationen.

En regning på 3,7 millioner kroner til opførelsen af Byens Bro, som blev udfaldet en en retssag i november, har nu betydet, at tre af grundejer Finn Thomsens selskaber er på vej mod konkurs.

Det fremgår af cvr-registeret, og Finn Thomsen bekræfter.

- Denne sag tog sin begyndelse for hele seks år siden og har kostet både tid, slid og ærgrelse. Og ikke mindst store sagsomkostninger. Selv om jeg kunne udrede kommunens krav her og nu, ville jeg ikke kaste gode penge efter dårlige, siger han om baggrunden for, at det er nået dertil.

Krav fra Skat

Det er Finn Thomsens selskab Finjet Develop ApS, der er blevet dømt til at betale de 3,7 millioner kroner til Odense Kommune til opførelsen af Byens Bro. Koldby Ejendomme ApS er også under konkurs, da selskaberne er internt forbundne. Konkret er det et krav fra Skat, der har udløst konkursbegæringen.

Direkte adspurgt, om han ikke hæver sig selv over loven ved ikke at følge landsrettens afgørelse og betale regningen, hvis han kan, siger Finn Thomsen:

- Jeg fastholder, at jeg føler mig røvrendt af Odense Kommune, som har haft held til at overbevise to retsinstanser om, at kommunen kan omgå planloven, når det gælder kommunens forvaltning af egne lokalplaner, hvilket der jo desværre er talrige andre eksempler på.

Kommunen er tavs

Odense Kommunes adm. direktør for By- og Kulturforvaltningen, Anne Velling har ikke mange kommentarer til sagen på nuværende tidspunkt.

- Vi er gjort bekendt med, at der den 5. januar 2018 er afsagt konkursdekret over Finjet Develop ApS på vegne af SKAT, og at Michael Vestergaard fra Borch Advokater i Svendborg er kurator i boet, oplyser hun og tilføjer:

- Det vil være boet, som herefter varetager sagen og beslutter den videre proces. Det er, hvad jeg kan sige lige nu.

Finn Thomsen bekræfter, at det nu bliver op til kurator at varetage boets interesser. Thomsens forhåbning er, at hans krav til, hvad der skal betales for restgrunden, vil føre til en større millionerstatning.

- Heri ligger blandt andet salg af restgrunden, som er offentlig vurderet til 2,4 millioner kroner. Men hertil kommer ikke mindst selve ekspropriationskravet, som både omfatter dele af selve det grundareal, Byens Bro er opført på, men ikke mindst tabet af de 300 p-pladser, som jeg blev forhindret i at opføre (på grund af broen, red.), siger Finn Thomsen.

- Dette krav blev den 22. maj 2013 opgjort og fremsat overfor taksationskommissionen til 10,5 millioner kroner, som med gældende procesrenter frem til 2019 vil være steget til 16,5 millioner kroner.

Finn Thomsen oplyser, at hvis hans krav til, hvad restgrunden skal koste, opfyldes, så vil der være rigeligt med penge til at betale alle alt, hvad han skylder.

Den snart 80-årige grundejer oplyser i øvrigt om sin private situation, at han fortsat arbejder med nogle store og attraktive optionsprojekter, "som indenfor kort tid ser ud til at falde på plads".

- Således at jeg i en alder af snart 80 år i ro og orden kan trække mig tilbage fra arbejdsmarkedet, lyder det fra ham.

Efter bro-strid: Finn Thomsen-selskaber under konkurs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce