Efter ballade: Ny formand for Ældrerådet trækker i arbejdstøjet

Dagmar Andersen er nu formand for Ældrerådet i Odense. Foto: Odense Kommune

Efter ballade: Ny formand for Ældrerådet trækker i arbejdstøjet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ældrerådet i Odense har fået ny formand. Den rutinerede Dagmar Andersen har sat sig i spidsen for rådets arbejde med at være talerør for kommunens ældre.

Der har været en del blæst omkring Ældrerådet i Odense de seneste uger, men nu tyder meget på, at den værste storm er redet af, efter rådet onsdag eftermiddag i stort set enstemmighed har valgt Dagmar Andersen til ny formand.

- Det foregik stille og roligt, og nu vil vi gerne videre frem og få løst de opgaver, vi skal. Vi har allerede lagt nogle retningslinjer for, hvordan vi skal arbejde, og dem retter vi os efter også med den nye konstituering. Alle bliver i de arbejdsgrupper, vi allerede havde lavet, fortæller Dagmar Andersen.

I april valgte den ellers nyvalgte formand Johnny Mikael Rasmussen at trække sig efter uenigheder i rådet, blandt andet om hvordan man skulle organisere arbejdet. Desuden valgte tre ud af fire medlemmer at trække sig fra Forretningsudvalget, hvor kun Dagmar Andersen, der den gang var næstformand, blev tilbage.

Kort tid efter valgte et medlem af ældrerådet, Jan Rador, at trække sig helt ud af Ældrerådet, som han mente var præget af for meget "person-fnidder-fnadder."

Han er nu erstattet af Parly Erik Dupont Rasmussen, der tidligere har siddet i Ældrerådet.

Med Dagmar Andersen får Ældrerådet nu en formand, der kender Ældrerådets arbejde særdeles godt. Hun har allerede siddet i tre perioder. Det vil sige 12 år.

Rutineret formand

Det er en meget rutineret formand, det nye ældreråd får i Dagmar Andersen, når det handler om organisationsarbejde.

Den 76-årige næsbybo er rundet af både fagbevægelsen og spejderbevægelsen og har en vældig god indsigt i den kommunale ældrepleje, hvor hun både har været leder af hjemmeplejen og af et plejecenter. Hun har desuden været faglig sekretær i FOA, inden hun gik på efterløn som 62-årig.

Et af de afgående medlemmer af Forretningsudvalget, Bjarne Hilmersson, er meget positiv over formandsvalget.

- Jeg er sikker på, at Dagmar Andersen er en god samlende figur til at få ældrerådet videre. Jeg synes mødet i går viste, at vi er gode til at finde ud af det i rådet, og jeg glæder mig meget til arbejdet fremover. De ueningheder, der har været, er væk nu, vurderer han.

Ny næstformand for Ældrerådet er Ib Ketelsen.

Efter ballade: Ny formand for Ældrerådet trækker i arbejdstøjet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce