Efter at støvet har lagt sig ovenpå en af årets største sportsbegivenheder, kan du begynde at varme op til at se den hastigt voksende MMA-sportsgren direkte på fyens.dk.

Lørdag nat tørnede verdens bedste bokser, amerikaneren Floyd Mayweather, sammen med verdens bedste MMA-kæmper, ireren Conor McGregor.

Hvad er MMA?

Mixed Martial Arts, MMA, er en kampsport med få regler. Udøveren benytter sig at teknikker fra forskellige kampsportsarter. Deraf navnet. Dvs. slag, spark, brydetag eller kast (som i judo).

Slag og spark mod øjne, skridtet, baghoved og rygrad er ikke tilladt.En kamp kan afgøres som i andre former for kampsport ved knockout, lås af modstander, skade eller anden (lægefaglig) grund, dommerstemmer, pådømt diskvalifikation eller opgivelse.

Der kæmpes i tre eller fem omgange af fem minutters varighed. En kamp har en kampleder samt tre dommere, der optæller point.

I Danmark kan udøvere af MMA være organiseret i Danish Mixed Martial Arts Federation, DMMAF, der organiserer danmarksmesterskaber, udtager landshold til internationale stævner og arbejder på, at MMA kan blive en anerkendt sportsgren under Dansk Idræts-Forbund.

Modsat MMA-sportsgrenen, hvor stort set alt er tilladt, nøjedes de med ren nævekamp, da de kæmpede inden for boksesporten. Derfor kom det bag på mange, at McGregor holdt ud til slutningen af 10. omgang mod en de bedste boksere nogensinde med en pletfri professionel rekordliste på 50 kampe.

Lørdag d. 9. september er der MMA-galla i Odense, og du kan se det hele direkte på fyens.dk. Odense Idrætshal danner rammen om Nordens største MMA-event med både amatører og professionelle på menuen.

Hidtil har man kunne se MMA-stævner på Viasats kanaler og Viaplay og tidligere også Ekstra Bladet. Men nu har fyens.dk sikret sig rettighederne til i første omgang MMA-galla i Odense.

I hovedkampen skal Michael Larsen fra Odense møde en ungarnsk fighter. Mød Michael Larsen i videoen i artiklen og få en forsmag på den ofte meget barske MMA-sport.

  • 31 FIN massimo

    Af:

    Jeg er tv- og videoredaktør på Jysk Fynske Medier. Jeg står for at udvikle produktionen og udbredelsen af tv- og video produktion på Fyn. Både journalistiske produkter og kommercielle formater. Det gælder både kortere, daglige nyhedsvideoer og længere formater. Jeg står blandt andet for at coache, undervise og hjælpe journalisterne i at lave video. Jeg har desuden kontakten til eksterne leverandører, der gerne vil levere tv- og video til os. Derudover er jeg også madanmelder.