Fredag pegede Odense-borgmester Anker Boye (S) på sin arvtager - lørdag sagde Peter Rahbæk Juel ja til udfordringen.

Hvis fredag var borgmester Anker Boyes dag, er i dag - lørdag - Peter Rahbæk Juels.

Fyens Stiftstidende erfarer, at det socialdemokratiske byrådsmedlem i Odense netop har sagt ja til at stille op som spidskandidat for sit parti og dermed forsøge at sikre, at Odense også efter kommunalvalget i 2017 vil være en socialdemokratiskledet kommune.

- Efter overvejelse har jeg sagt ja. Jeg vil gerne tale praktisk politik og sætte fokus på velfærden, siger Peter Rahbæk Juel.

Peter Rahbæk Juel har tidligere bestridt poster som rådmand for henholdsvis Ældre- og Handicapforvaltningen og Social- og Arbejdsmarkedsforvaltningen, men mistede rådmandsposten ved sidste valg, på trods af at han opnåede 2358 stemmer.

Selv om Peter Rahbæk Juel i dag melder sig som borgmesterkandidat, kan han endnu ikke være sikker på at stå øverst på stemmesedlen om halvandet år. Først skal beslutningen drøftes i samtlige lokale partiforeninger, der holder generalforsamlinger fra nu og frem til april, hvor der skal vælges spidskandidat på repræsentantskabsmødet. Det sker 4. april 2016.

Peter Rahbæk Juel er 38 år og gift med tidligere byrådsmedlem Christina Juel. Parret har to sønner og bor i Skibhuskvarteret.

  • Michael Bager

    Af:

    Uddannet journalist fra DjH, ansat på Fyens Stiftstidende siden 1997 og senest tilknyttet Kultur- og Odense-redaktionen.

Mere om emnet

Se alle
Rahbæk Juel officielt foreslået som topkandidat

Rahbæk Juel officielt foreslået som topkandidat

Rahbæk har forberedt sig siden sidste valg

Rahbæk har forberedt sig siden sidste valg

- Dejligt med opbakning fra første kreds