Støjplagede odenseanere kan ikke få armene ned. Endelig bliver larmen fra motorvejen reduceret med den nye finanslovsaftale.

Mens det fynske erhvervsliv jubler over udsigten til mere motorvej, så glæder cirka 10.000 almindelige odenseanere sig over et andet punkt i den nye finanslov. Der er sat 25 millioner kroner af til støjbekæmpende foranstaltninger langs motorvej E20 syd om Odense.

- Vi kan ikke få armene ned af bare begejstring. Det er fantastisk, at der endelig sker noget efter 15 års kamp, siger Elin Andersen, der er en af talsmændene for den såkaldte støjgruppe, der år efter år har arbejdet på at råbe politikerne op.

Det skal der ske

Regeringen og Dansk Folkeparti er i finanslovsaftalen enige om at afsætte en pulje til støjbekæmpelse på 50 millioner kroner i 2018.

Heraf går de 25 millioner til støjbekæmpelse ved motorvejen syd om Odense, der så vidt muligt fortsat vil være anvendelig ved en senere udvidelse af motorvejen.

Herudover er aftaleparterne enige om at fremrykke udskiftning af slidlaget på strækningen, således at der udlægges et støjdæmpende slidlag i 2018.

Politikerne - især de kommunale - har da også lyttet og forstået, men først da Dansk Folkepartis trafikordfører, Kim Christiansen, mødte de støjplagede fynboer begyndte der at ske noget.

- Ja vi må konstatere, at det åbenbart var det, der skulle til. I støjgruppen interesserer vi os ikke for partifarven, bare der er nogen, der vil tage problemet alvorligt og gøre noget ved det. Det sker nu, og det er vi helt vildt begejstrede over, siger Elin Andersen.

10.000 plaget af støj

Støjmålinger har vist, at 3500 boliger og op mod 10.000 mennesker er plaget af støj fra motorvejen syd om Odense.

Grænseværdien for støj ligger på 58 decibel, men flere har måttet leve med op til 70 decibel.

Elin Andersen var selv til julefrokost, da hun hørte om gennembruddet for støjkampen, og så var der pludselig lidt ekstra at fejre.

- Jeg er sikker på, at flere af de andre i gruppen også åbnede en flaske god rødvin, siger hun.

  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
1
DF: Støjdæmpningen er en lille solstråle

DF: Støjdæmpningen er en lille solstråle

4
DF vil have støjvold langs motorvejen syd om Odense

DF vil have støjvold langs motorvejen syd om Odense

Se video: Ministeren lyttede til larm og borgere

Se video: Ministeren lyttede til larm og borgere