Mange har tilsyneladende siddet klar ved skærmen, da billetterne til den internationale e-sportsturnering i Odense fredag middag blev sat til salg. Hurtigt var halvdelen væk, og fredag aften var tre ud af fire billetter solgt. Flest billetter er solg

To timer tog det.

Så var halvdelen af billetterne til finalen i verdens største e-sportsturnering i Counter-Strike i Sparekassen Fyn Arena solgt. Og fredag aften var tre ud af fire billetter væk.

- Det er helt vildt og rigtig stærkt, fordi det er en helt ny slags event i byen, konstaterer Odense-borgmester Peter Rahbæk Juel (S).

Der er plads til 4500 mennesker dagligt i de tre dage i december, hvor finalerne spilles, og alle early bird-billetter - dem med rabat - er udsolgt.

Men fredag var der altså stadig billetter at få til priser mellem 450 og 1200 kroner.

- Der er altid noget usikkerhed, når man bevæger sig ud i nyt terræn, men alt tyder på, at byen godt kan begynde at glæde sig til et stort rykind i december, mener Peter Rahbæk Juel.

- Selv om man måske ikke forstår e-sport, så må man trods alt have respekt for, at der er så stor en efterspørgsel, at vi 24 timer efter offentliggørelsen af turneringen har solgt tre ud af fire billetter.

Ni fra Singapore

Foreløbige tal viser ifølge borgmesteren, at 15 procent af billetterne er solgt i Odense - resten i det øvrige Danmark og udland.

- For eksempel er der solgt ni billetter i Singapore, fortæller Peter Rahbæk Juel.

- Og det er med til at bekræfte os i, at hele verden kommer til Odense. Det skal vi som by få mest muligt ud af, understreger han.

Over en treårig periode investerer Odense Kommune 10,5 millioner kroner i at trække e-sportsarrangementer til byen, og den såkalde ESL Pro League bliver det første i rækken.

12 af verdens bedste Counter-Strike-hold fra Europa og USA skal kæmpe om en en samlet præmiesum på en million dollars - og millioner af mennesker ved skærme verden over ventes at følge med.

Det har ikke været muligt at få oplyst flere detaljer om, hvordan billetkøbene er fordelt mellem danske og udenlandske fans af Counter-Strike.

  • Ahlmann-Jensen_Camilla_(2015)_013

    Af:

    Journalist på Odense-redaktionen, hvor jeg de fleste dage skriver om børne- og ungepolitik. Jeg blev uddannet journalist fra Syddansk Universitet i 2006 og har skrevet ord i aviser som Politiken og Nyhedsavisen, inden jeg i 2007 tog fat på Fyens Stiftstidende. Jeg bor i Odense sammen med min kæreste og vores to døtre.

Mere om emnet

Se alle
9
Counter-Strike-unge: Finalen i Odense er det ypperste

Counter-Strike-unge: Finalen i Odense er det ypperste

3
Så er det officielt: E-sportsturnering skal vende millioner af øjne mod Odense

Så er det officielt: E-sportsturnering skal vende millioner af øjne mod Odense

E-sport: Perfekt til rekruttering af arbejdskraft

E-sport: Perfekt til rekruttering af arbejdskraft