På nær ganske få VIP-billetter er alt udsolgt til den store Counter Strike-turnering i december i Arena Fyn.

Det tog ikke meget mere end et døgn, så var alle billetter til verdens største e-sports-turnering i Counter Strike i december i Arena Fyn solgt. Eller så godt som alle.

For lørdag eftermiddag kunne borgmester Peter Rahbæk Juel fortælle, at alle almindelige billetter er solgt, og at der kun er ganske få VIP-billetter tilbage. Og eftersom turneringen, der helt præcis hedder Pro League CS:GO Season Six Finals, løber over tre dage, og der hver dag er plads til 4500 tilskuere, betyder det, at op mod 13.500 billetter er solgt, siden salget åbnede fredag middag.

- Vi har ikke tvivlet på, at vi kunne sælge billetterne, men det er overraskende, at det er gået så hurtigt. Men det viser, at vi har ramt plet ved at få turneringen til Odense, siger Peter Rahbæk Juel.

Udenbys og udenlandsk

Uden at kende den helt præcise fordeling endnu, har borgmesteren fået tal, der viser, at 15 procent af billetterne er solgt til odenseanere. Resten af tilskuerne kommer altså udenbys fra eller sågar fra udlandet.

- Fredag fik vi en melding om, at der var solgt ni billetter i Singapore, og i dag har jeg hørt om, at der er solgt 16 billetter i Amsterdam. E-sport er en global aktivitet, fortæller Peter Rahbæk Juel.

Uanset, at den præcise fordeling ikke kendes endnu, ligger det fast, at der vil komme mange gæster til byen udefra under turneringen.

- Nu hvor vi har tilskuerne på plads, handler det om at gøre den gaming week, der ligger i forbindelse med turneringen, så spændende som muligt, fortæller Peter Rahbæk Juel. For det handler også om at gøre resten af byen interessant, sådan at det hele ikke kun foregår i Arena Fyn, hvor selve turneringen finder sted.

- Med alle billeter solgt kan vi også gå i gang med det rekrutterings-match, der skal være i forbindelse med turneringen, tilføjer borgmesteren.

Med tanke på, at erfaringerne viser, at der er et stort sammenfald mellem folk, der går op i e-sport, og folk med interesse for og uddannelse i naturvidenskabelige fag. Altså folk, som er en potentiel arbejdskraft udi blandt andet den robot-teknologi, som Odense gerne vil være et hot-spot for.

  • Eriksen_Jesper_Mads_(2015)_005

    Af:

    Årgang 1963. Ansat på Fyens Stiftstidende siden 1989. Arbejder primært på Odense-redaktionen, men også med kultur og sport. All-round-reportage-journalist og klummeskriver.