Indsigt

Direktør Ulrich Schulze fra e-sport-arrangøren ESL har flere gode grunde til at placere den store turnering i Odense.

- Hvorfor har I valgt at lægge begivenheden i Odense?

- Det gør vi af respekt for Odense og for den danske interesse for sporten og for spillerne. Byen har den samme vision som os om at ville opbygge e-sport, og så er den let at komme til og har gode overnatningsmuligheder.

Er Odense ikke for lille en by til så stor en begivenhed?

- Den passer fint. For os er det en begivenhed ligesom en musikfestival, og de foregår ofte i mindre byer. Det afgørende for os er ikke byens størrelse, men at den har god infrastruktur og er let at komme til med fly. Og så er det en by med mange unge med interesse for e-sport. Vi skulle selvfølgelig bruge noget tid på at kigge på byen, men jeg er overbevist om, at det er det rigtige sted for os at være.

Fra Odenses side bliver der lagt meget vægt på, at begivenheden også skal bruges til at rekruttere arbejdskraft udi moderne teknologi. Hvordan ser I som turneringsarrangører på den side af sagen?

- Det er meget vigtigt for os. Det viser, at i Odense bliver vi taget alvorligt i henseende til den evige diskussion, om e-sport er rigtig sport eller ej. Alle med øje på fremtiden ved, at vi skal tages alvorligt, og det gør Odense.

I aftalen med Odense hedder det, at I skal være her yderligere to år, men det er ikke specificeret, hvilke begivenheder, der skal være de næste to år?

- Det er rigtigt. Sporten udvikler sig til stadighed, og det vil afhænge af markedet, hvad der vil være godt at afvikle de næste år.

E-sport minder lidt om boksning på det punkt, at der er masser af forskellige forbund, der afvikler mesterskabskampe. Det er der også i e-sport, men I har i ESL formået at være de førende på markedet. Hvordan gør man det?

- Som nummer et er man altid dem, der bliver angrebet af andre, men vi har været på markedet i 17 år og holder fast i at lave arrangementer af høj kvalitet. Og forblive tro mod e-sporten.

Det virker som om, interessen for e-sporten og investeringslysten i den er støt voksende?

- Alle store brands ved, at de skal inden for i e-sporten. De ved, at der er et stort publikum, som går tabt, hvis ikke de gør noget ved det.

  • Eriksen_Jesper_Mads_(2015)_005

    Af:

    Årgang 1963. Ansat på Fyens Stiftstidende siden 1989. Arbejder primært på Odense-redaktionen, men også med kultur og sport. All-round-reportage-journalist og klummeskriver.

Mere om emnet

Se alle
2
E-sportsfinale i Odense: Tre ud af fire billetter er solgt

E-sportsfinale i Odense: Tre ud af fire billetter er solgt

9
Counter-Strike-unge: Finalen i Odense er det ypperste

Counter-Strike-unge: Finalen i Odense er det ypperste

3
Så er det officielt: E-sportsturnering skal vende millioner af øjne mod Odense

Så er det officielt: E-sportsturnering skal vende millioner af øjne mod Odense