E-sport: Selvlysende læskedrik og dødbringende våben

I det fluorescerende blå lys bliver alle grønne flasker selvlysende gule. Foto: Peter Leth-Larsen

E-sport: Selvlysende læskedrik og dødbringende våben

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fredag eftermiddag gik den del af ESL Pro League CS:GO Season 6 Finals, som er åben for publikum, i gang med et brag i Sparekassen Fyn Arena.

Røgmaskiner, dunkende rock- og technorytmer og fluorescerende lys. Tilskuerpladser, der tårner sig op mod bagvæggen, og som næsten er fyldte. Altovervejende med unge mennesker, unge mænd. Det kunne være et signalement, en beskrivelse, af Sparekassen Fyn Arena i Odense Congress Center fredag eftermiddag lidt før kl. 16.

Mange af de unge mænd drikker en citrus-sportssodavand, der hedder Mountain Dew. I det blålige fluorescerende lys i den store hal forvandles flaskerne med citruslæskedrikken, der er grønlige ude i det virkelige liv, til noget selvlysende gult.

Vi er i illusionernes verden. I et gigantisk set-up af nutidig magi. Om man så ikke skulle give en flyvende fis for e-sport, er det vanskeligt ikke at blive væltet bagover.

Mens de digitale ure på de monumentale storskærme tæller ned, og dramatikken i de engelsktalende speakeres stemmer nærmer sig crescendo, bliver jeres udsendte, som er en fremmed fugl fra en fjern analog fortid, om ikke bogstaveligt væltet bagover, så dog indtrængende og bestemt bedt om at sætte sig ned. For nu er det action-time.

Ny nedtælling

Og dog. Ikke helt action-time, for den første nedtælling afløses af en ny nedtælling, hvor sansebombardementet fortættes af en strøm af sponsorlogoer, der flimrer hen over storskærmene. Tinderbox er genkendeligt. Meget andet er ikke.

To et halvt minut, 150 sekunder, af ens korte liv forsvinder, og så manifesterer forklaringen på, hvorfor vi blev sat ned, sig: De to første kvartfinale-hold i denne million-dollar-turnering skal på podiet. De passerer tæt forbi stedet, hvor jeres udsendte er blevet bænket. Og de ligner helt almindelige mennesker. De ligner ikke ophøjede stjerner. De ser mere smånervøse end cool ud. Og dog er de stjerner i en særlig galakse. Counter-Strike-galaksen.

De to hold er det internationalt sammensatte OpTic Gaming mod det rent svenske fnatic. Under øredøvende jubel bliver de placeret på podiet foran computerne.

Nu er det vitterligt action-time. Illusionens tid er inde, og spillerne skal forestille at være skiftevis terrorister og anti-terror-korps, hver især med dødbringende våben. Det kunne i princippet også være frihedskæmpere mod et rigidt, undertrykkende regime, men det er egentlig lige meget, for der er ingen drejebog, der siger, at de gode altid vinder over de onde til sidst.

Og i det mindste er der ikke som i gammeldags, analog sport en dommer, der kan afgøre det hele med en kontroversiel kendelse.

Tre timer senere

Mere end tre timer senere har det svenske hold fnatic, som har et imponerende cv, med mindst mulig margin vundet kampen mod multinationale OpTic Gaming med danske Emil Reif (spillernavn: Magiskb0Y) på holdet. Og er klar til lørdagens semifinaler. Selv om det medlevende og tydeligvis kompetente publikum gjorde sit til at heppe undertippede OpTic mod en overraskende sejr.

Skulle man ikke have tålmodighed til at sidde ned i tre timer og se hele kampen igennem, er der masser af andre forlystelsesmuligheder i Odense Congress Center. Hvor alt virker tjekket og professionelt sat op.

Man kunne for eksempel spille selv, hvad der er rige muligheder for i OCC. Men det er nok for sent for nogle. En instruktør fra turneringsarrangøren ESL fortæller, at morgendagens stjerner i e-sportens galakse skal spottes allerede som 14-15-årige og virkelig holdes til ilden, hvis de vitterligt skal blive strålende stjerner.

Og imens en ny kvartfinale lines op, stiller reporteren sig selv et nærmest filosofisk spørgsmål: Skal man prøve at forstå det, man ikke forstår, eller kan man nøjes med at beskrive det? Svaret blæser i vinden i en fjern galakse.

E-sport: Selvlysende læskedrik og dødbringende våben

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce