Data om folk, der er engageret i e-sport, fortæller, at de også er dem, der er fremtidens arbejdskraft inden for it- og robotteknologi.

Normalt når store events kommer til en by, handler det om et forholdsvis simpelt regnskab: Dels bliver byen eksponeret, får omtale i diverse medier. Dels lægger deltagerne og publikum nogle penge i byen i form af hotelovernatninger og forbrug.

Sådan bliver det også ved den store e-sports-begivenhed til december i Arena Fyn. Men der er en ekstra og nok så vigtig bonus ved Pro League CS:Go Season Six Finals, som det så mundret hedder. Det bliver en måde at rekruttere arbejdskraft på.

Det fortæller Ronnie Hansen, der som konsulent har arbejdet i flere år på at skaffe store e-sport-begivenheder til Odense.

- Du kan ikke finde en måde, der er mere effektiv til at rekruttere folk, der arbejder indenfor it, robotter og den slags, siger Ronnie Hansen.

Grunden til, han ved det så nøjagtigt, er, at folk, som deltager i eller engagerer sig i e-sport, registrerer sig på nettet. Og det giver adgang til data om deres køn, alder og erhverv med mere, fortæller Ronnie Hansen, som på den store datamængde kan se, at e-sport og arbejde med moderne teknologi er et perfekt match. Og derfor bliver den store e-sport-event helt oplagt at bruge som grundlag for en rekutteringskampagne.

Lang tids forarbejde

Ronnie Hansen har i flere år arbejdet på at få en e-sport-event af denne størrelse til Odense.

- Det har handlet om helt fra bunden at fortælle om, hvad Odense er, hvad Odense kan, og hvad der er det unikke ved byen, siger Ronnie Hansen.

For ham har det sværeste været at overbevise e-sports-arrangørerne om, at Odense var en god by, selv om den ikke er så stor i indbyggertal.

- Men det betyder, at sådan et arrangement ikke vil være en dråbe i havet i Odense, som det ville have været det i for eksempel New York, siger Ronnie Hansen, som også har peget på, at Odense er en by, der er god til festivaler og til at engagere hele byen i store begivenheder.

- Og så handler det om, at Danmark er et stort Counter-Strike-land, og jeg er ikke i tvivl om, at vi kan få udsolgt til begivenheden, siger Ronnie Hansen.

  • Eriksen_Jesper_Mads_(2015)_005

    Af:

    Årgang 1963. Ansat på Fyens Stiftstidende siden 1989. Arbejder primært på Odense-redaktionen, men også med kultur og sport. All-round-reportage-journalist og klummeskriver.

Mere om emnet

Se alle
2
E-sportsfinale i Odense: Tre ud af fire billetter er solgt

E-sportsfinale i Odense: Tre ud af fire billetter er solgt

9
Counter-Strike-unge: Finalen i Odense er det ypperste

Counter-Strike-unge: Finalen i Odense er det ypperste

3
Så er det officielt: E-sportsturnering skal vende millioner af øjne mod Odense

Så er det officielt: E-sportsturnering skal vende millioner af øjne mod Odense