Efter en mere end fem timer lang finale måtte dansk anført hold strække gevær i den store turnering i Sparekassen Fyn Arena.

Bus 81 mod Fraugde en søndag eftermiddag plejer at være ret fredfyldt. Men i denne weekend er meget anderledes, og afgangen kl. 14.30 fra banegården var mere end stopfyldt. Og nok var der et par stykker, der skulle af undervejs, og endda op til fire, som steg ud ved Rosengårdcentret. Men ved stoppestedet Odense Congress Center blev bussen støvsuget helt og aldeles. Ikke så meget som en enkelt passager, som skulle til eftermiddagskaffe hos moster og onkel på Stat-Ene-Vej var der tilbage.

Til gengæld var sådan en bus-81-fuld blot en dråbe i havet ude i OCC. Her skulle konklusionen på det meste af en uges Counter-Strike: GO-turnering omsider falde. Allerede en time før finalen mellem FaZe Clan og SK Gaming var der så godt som fyldt i Sparekassen Fyn Arena, mens de mange aktiviteter i de øvrige haller i OCC lige så stille gik på stand by.

Tiden indtil finalen gik med analyser og sponsor-indslag, inden nedtællingen gik i gang, og arenaen kunne eksplodere i et orgie af lyd og lys. "We Want Your Soul", et hit med den svenske dj-duo Dada Life, hamrede ud over arenaen med en lydstyrke, så kaffekopperne næsten har kliret hos moster og onkel på Stat-Ene-Vej i Fraugde.

 

Hjemmebanefavorit

Publikum var blevet varmet godt og grundigt op af speakerne, som også gentagne råbte ud i arenaen efter svar på, hvem der burde vinde. Svaret lød altovervejende: FaZe Clan. Og et var ikke så mærkeligt al den stund, at holdet har en dansk kaptajn i Finn Andersen med spillernavnet Karrigan. En spiller, der er berømt og berømmet for taktisk snilde.

For lige at give en fornemmelse af, hvor multinationalt e-sport på det her niveau er, så er FaZe Clan et amerikansk hold. Med som nævnt en dansk kaptajn, hvis fire holdkammerater er fra Norge, Sverige, Slovakiet og Bosnien. Finalemodstaderne, SK Gaming, består til gengæld udelukkende af brasilianske spillere, og de havde da også deres nations grønne, gule og blå flag, A Auriverde, draperet omkring en af computerstolene oppe på podiet. Men selv om de altså alle fem er brasilianere, så bor de i USA, og holdet er tysk. Så der er globalisering på fuld styrke.

En lang aften

I de andre kampe i turneringen har man spillet bedst af tre, men i finalen spiller man bedst af fem. Det fik det udkomme, at efter godt to og en halv times spil var man fuldstændig lige vidt. FaZe Clan var kommet foran, og SK Gaming havde udlignet.

Undervejs skete det, der absolut ikke måtte ske: Et computer-nedbrud fik skærmene til at gå i sort. Men det varede heldigvis kun et par minutter. Aftenen blev nu også lang nok i sig selv, for man kan ikke sige, at CS:GO, som det blev spillet i den her turnering er for de tålmodige. Men efter at FaZe Clan havde bragt sig foran 1-0, og SK Gaming havde udlignet, var det brasilianerne, der havde overhånden.

Det dansk anførte hold lavede indimellem spektakulære og publikumsvenlige aktioner, men brasilianerne havde et højere bundniveau. Fjerde match blev helt afsindigt tæt og spændende, hvor FaZe Clan så ud til at være døde og begravede, men kom fantastisk igen. Blot for at tabe i overtid. Efter en mere end fem timer lang kamp.

Dermed havnede pokalen, som ikke just er nogen pryd for øjet og næppe ville have fundet plads i stadsstuen hos moster og onkel på Stat-Ene-Vej, hos SK Gaming. Hvilket nok ikke var helt ufortjent.

  • Eriksen_Jesper_Mads_(2015)_005

    Af:

    Årgang 1963. Ansat på Fyens Stiftstidende siden 1989. Arbejder primært på Odense-redaktionen, men også med kultur og sport. All-round-reportage-journalist og klummeskriver.