ESL Pro League-finalerne, der blev afholdt i Odense i december, bliver 1,6 millioner kroner dyrere end forventet. Årsagen er blandt andet at eksterne samarbejdspartnere sprang fra projektet.

En stor e-sportsturnering, der skulle vise Odense frem og sætte gang i væksten i byens robotvirksomheder, viser sig nu at have kostet kommunen langt mere end først beregnet. Det skriver DR Fyn.

Kommunen havde afsat 3,5 million kroner til det første af tre år med turneringen ESL Pro League i Odense, men regningen viser sig nu at løbe op i over 5,1 millioner kroner. Det viser en aktindsigt, som DR Fyn har fået.

Årsagen er, at det ikke lykkedes at finde de private investorer, der skulle løfte projektet og sikre en fuldt besat e-sportsudstilling og en stor amatørudstilling - et såkaldt LAN-party - omkring den store professionelle turnering.

Det var ellers netop festivalstemning, en stor expo-udstilling og amatørturnering, der var Odenses bud på, hvordan byen kunne skille sig ud som vært for den professionelle turnering. Men i forsommeren stod det klart, at de private firmaer, kommunen forhandlede med, alligevel ikke ville arrangere den del af projektet, forklarer Michael Bruhn Frederiksen, chef for strategi og transformation i Odense Kommune.

- Vi havde regnet med betydelige indtægter derfra, men det lykkedes os ikke at få det konsortium på plads, og derfor fik kommunen selv en langt større rolle i det, end vi havde forestillet os, og vi fik ikke de indtægter derfra, som vi havde budgetteret med, erkender Michael Bruhn Frederiksen over for DR Fyn.

Michael Bruhn Frederiksen mener ikke, det havde været bedre at aflyse Expo og Lan-party, til trods for at det allerede i efteråret stod klart, at det ville komme til at koste Odense Kommune dyrt.

- Det hjælper ikke at droppe noget, som man havde regnet med nogle indtægter på. Det får man stadig ondt i økonomien af. Det var en afvejning, og vi valgte at holde fast og tro på, at vi alligevel kunne få kvalitet i arrangementet, og det kunne syne af noget, siger Michael Bruhn Frederiksen.

Alligevel har Odense Kommune ikke opgivet ideen om at finde professionelle aktører til at drive eventet senere i år, når ESL vender tilbage, så 2018-udgaven kan holde sig inden for budgettet på 3,5 millioner kroner.

Politikerne i Odense er blevet orienteret om, at det samlede budget for ESL bliver overskredet med to millioner kroner. Pengene bliver taget fra puljen til vækstinitiativer, som Odense Kommune har afsat til blandt andet e-sport og musikfestivalen Tinderbox.

  • Byline billeder

    Af:

    Jeg er journalist og nyhedsredaktør på Fyens Stiftstidende og Fyens.dk. Med udgangspunkt i samfundsdelen af aktualitet-, samfunds- og erhvervsredaktionen i Odense skriver jeg primært om forhold i Region Syddanmark - herunder sygehusvæsenet og akutområdet. Tidligere har jeg arbejdet som erhvervsjournalist på avisen og har desuden en fortid på Jydske Vestkysten samt artikelbureauet Storyhouse. Privat bor jeg i Odense og har to børn.