Dyrenes Beskyttelse: Mishandler har gjort det før

Mandag aften fandt chokerede naboer en halvdød hund i denne papircontainer. Ejeren, en 29-årig mand er nu sigtet for dyremishandling - men det er ikke første gang han har mishandlet dyr, fortæller Dyrenes Beskyttelse.
Foto: Jørgen Hansen

Dyrenes Beskyttelse: Mishandler har gjort det før

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hunden der blev mishandlet så groft af sin ejer, at den måtte aflives mandag aften, er ikke den første, fortæller en lokal kredsformand fra Dyrenes Beskyttelse.

Den 29-årige mand, der mandag aften mishandlede sin hund så voldsomt, at den efterfølgende måtte aflives, har flere dyrs liv på samvittigheden. Det fortæller en lokal kredsformand i Dyrenes Beskyttelse.

- Jeg har kendskab til, at han inden for de seneste år blandt andet har kvalt en hundehvalp, fordi den stjal mad fra bordet. Han har også slået en kat ihjel med en golfkølle. Men ingen har turdet at anmelde ham, fordi de er bange. Han er jo straks på fri fod igen, når det "kun" er dyr, det går ud over, siger kredsformanden for Dyrenes Beskyttelse.

Hun betegner den 29-årige hundemishandler som "yderst kriminel, psykisk syg og meget voldelig", og af frygt for repressalier ønsker hun ikke at stå frem med navn.
Kredsformandens påstande bakkes dog op af dyreværnsinspektør og dyrlæge ved Dyrenes Beskyttelse, Lotte Brink.

- Jeg vil bestemt stå bag kredsformandens udsagn, og faktisk ser vi ofte i denne type sager, at folk ikke tør stå frem, fordi de er bange. Nogle mennesker, der mishandler dyr, er heller ikke bange for at true andre til tavshed. Det er ganske enkelt skræmmende, siger hun.

Men hvorfor er kredsformanden ikke gået til politiet, når folk har henvendt sig med en viden om gentagne mishandlinger?

- Det kan kredsformændene kun gøre, hvis de har en form for bevis. Hvis ingen har set noget, eller som i disse tilfælde: ikke tør at stå frem, bliver det påstand mod påstand, og så kan politiet intet gøre. Så skal det være så grelt, at der er lig på bordet, så at sige, forklarer Lotte Brink.

"Lig på bordet" kom der mandag aften, da naboer til den 29-årige overværede dele af mishandlingen og tilkaldte politiet. Den 29-årige er nu sigtet for overtrædelse af dyreværnsloven.

Dyrenes Beskyttelse: Mishandler har gjort det før

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce