Dyre campingvogne stod i flammer


Dyre campingvogne stod i flammer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

PÅSAT: Brændbar væske hældt på hynder inde i campingvogne og derefter antændt
CENTRUM: Der var stort set kun bunden tilbage af én campingvogn, mens de øvrige stod tilbage som uhyggelige, sortsvedne skeletter.

- Sådan en campingvogn brænder ned på fem-seks minutter, siger campingforhandler Flemming Madsen, Odense Caravan Center.

Torsdag aften ved 23-tiden blev der sat ild til flere campingvogne på hjørnet af Grønløkkevej og Roersvej.

Flemming Madsen nåede først at komme til sin forretning, som han har haft siden 1988, klokken 23.45, og da havde Odense Brandvæsen slukket de sidste flammer.

Voldsom strålevarme

Branden, som både brandvæsen og politiet mener er påsat, har kostet tre campingvogne, der udbrændte fuldstændigt. En fjerde brændte også næsten ned, og yderligere fire er så skadede, at de formentligt aldrig kommer til at rulle sydpå på slæb efter ferieglade danskere.

- Det er stærkt ubehageligt, og det kommer til at koste en formue, siger en meget ærgerlig campingforhandler.

De udbrændte campingvogne var alle brugte, mens nogle splinternye af slagsen har fået så meget varme, at glasfibersiderne er revnet og boblet op.

Eftersom siderne er lavet i ét stort stykke glasfiber er der ikke andet at gøre end at kassere hele vognen. Det vil formentligt være for dyrt at reparere det.

- Det er meget ærgerligt på nuværende tidspunkt, hvor vi har godt gang i salget. Vi sælger altid meget på dette tidspunkt af året, og også uanset det halvdårlige vejr, for så kører folk bare sydpå i stedet, siger Flemming Madsen.

Ved flere af de udbrændte campingvogne kan man se de rester, der ikke blev flammernes bytte. Køleskabe og håndvaske ligger tilbage mellem sortsvedne rester, der skulle have været en families feriehjem.

For Flemming Madsen og hans forretning er det første gang, nogen har sat ild til de udstillede campingvogne.

- Jeg har haft masser af hærværk, men aldrig så voldsomt som det her, siger campingforhandleren.

Brandbar væske

Senere i går skulle taksatoren vurdere skaderne, men Flemming Madsen mener, der i hvert fald er brændt for mindst en halv million kroner. Derudover forventer han reparationer for adskillige hundredetusinde kroner.

- Når taksatoren har været her, bestiller jeg et firma til at rydde op. Det skal fjernes med det samme, for det ser også grimt ud, siger Flemming Madsen.

Odense Brandvæsen blev alarmeret klokken 23.25 af en forbipasserende til Odense Caravan Center, som ringede 112.

Ifølge brandmester Tommy Mortensen var tre af vognene allerede overtændt ved ankomsten, mens man kunne se, hvordan det brændte inde i den fjerde vogn.

- Det kunne godt tyde på, at branden er påsat, siger han.

Brandbare væsker

Det er også den forklaring, politiet har givet campingforhandleren ud fra de foreløbige tekniske undersøgelser.

- Man kan se på hynderne, at der er hældt brandbare væsker på, og det er derfra, at branden er opstået, siger Flemming Madsen.

Dyre campingvogne stod i flammer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce