Dunkin' Donuts: Så usunde er de

Dunkin Donuts åbnede d. 9. juni på Odense Banegårdscenter. Salget af de friturestegte sukkerbomber går glimrende.
Foto: Katrine Becher Damkjær

Dunkin' Donuts: Så usunde er de

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tidligere på ugen slog Dunkin' Donuts dørene op til sin første butik på Fyn, nemlig i Odense Banegård Center. Men hvad er det egentlig, du stopper i munden, når du køber et par af de runde kager?

Det er ingen hemmelighed, at kagerne fra Dunkin' Donuts er usunde og det er vel heller ikke meningen, men det kan være svært at se sig ud af, hvad kagerne egentlig indeholder. Derfor har Fyens.dk lavet nedenstående grafik, hvor du kan se, hvad kædens donuts indeholder af sukker, kalorier og mættede fedtsyrer.

Fyens.dk har hentet oplysningerne fra Dunkin Donuts' amerikanske hjemmeside, da oplysningerne ikke er tilgængelige på den danske hjemmeside.

Tirsdag den 9. slog åbnede Dunkin' Donuts sin butik i Odense Banegård Center, og flere fynboer glædede sig åbenlyst over nu at have muligheden for at købe amerikanske donuts.

De mest hardcore fans sad i kø i 18 timer for at være blandt de første 50 kunder og dermed modtage et gavekort på et års forbrug af munkeringe.

Stort mellemmåltid

Kagerne på Dunkin' Donuts' menukort indeholder fra 220-550 kalorier, og ifølge Mette Pedersen, formand for Foreningen af kliniske diætister, er det et mellemmåltid, man skal passe på med, hvis man gerne vil holde den slanke linje:

- Hvis vi ser det som et mellemmåltid, så er det jo omkring fire gange så stort, som det ellers bør være. Men hvis du er en mand og er meget fysisk aktiv, så kan du godt få det forbrændt, siger hun om de kager med det højeste kalorieindhold.

Der er dog andre ting, der kan være mere relevante at se på end bare antallet af kalorier, mener Mette Pedersen.

- For nogle kan det være fint bare at se på kalorierne, men hvis du for eksempel lider af en livsstilssygdom, så skal du nok ind at se på de mættede fedtsyrer.

Nydes med måde

Selvom donutsene indeholder mange kalorier, vil Mette Pedersen dog ikke fraråde folk at spise de søde, runde kager, for der er ingen grund til at være fanatisk omkring kosten, mener hun.

- Man kan jo altid spise et stykke kage, det sker der ikke noget ved, men det skal helst være på grund af noget nydelse, hygge eller socialt arrangement, men hvis du spiser en donut mange gange om dagen, så har du nok et problem. Det er så kedeligt at sige, men nogen kan tåle det og nogen kan ikke, siger hun.

Dunkin' Donuts: Så usunde er de

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce