Duften af skolestart

Rundballer efter høst. Nyd synet på en stille aftentur. privatfoto

Duften af skolestart

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aftensolen står lavt over de gyldne og modne kornmarker. Den lave sommersol får aks og strå til at gløde. Det dufter af modent korn. En duft af sensommer, høst og - skolestart.

Cykel eller gå en tur ud i det åbne landskab en sensommeraften. Find en stille snoet vej, en markvej eller en sti mellem kornmarkerne og nyd stilheden, lyset, himlen og duften.

Det er så kort tid, kornet står modent, duftende og gyldent på markerne. Det er nu I skal tage af sted; ja mange steder er det måske allerede for sent.

Tag aftenkaffen og måske en bog om korn med. Måske møder I marker med forskellige kornsorter på jeres aftentur.

Ikke alle børn eller voksne kender de forskellige kornsorter - her er lejligheden til at lære dem at kende. Sæt jer i grøftekanten og se på kornenes aks og strå.

Høsten er også en tur værd. Stilheden er væk. De imponerende mejetærskere gnaver sig brummende og støvende igennem kornet som kæmpebiller og efterlader kun stubbe og det "fordøjede" halm tilbage.

Det støver og dufter så kraftigt, at det river i næsen. De lange striber af halm samles sammen af store halmpressere til imponerende runde eller firkantede halmballer på de nøgne stubmarker. Inden de køres væk på store vogne og lastbiler. De store landbrugsmaskiner er lige noget for små og store drenge og piger.

Når markerne er høstede, kan man pludselig se fugle og dyr på markerne igen. Det kan være musvåger, harer, rådyr eller måske bare landmandens kat.

Vi nyder de mange små og store naturoplevelser, vi møder på vores tur. Børn glemmer deres trætte fødder, når der er små oplevelser og overraskelser under vejs. Vi hjælper hinanden med at se og glædes over dem.

I Odense er der aldrig særligt langt til kornmarker og snoede veje og stier.

Rigtig god aftentur.

info

Bo Seidelin Hune er landskabsarkitekt.

Duften af skolestart

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce