Du skal bo tæt på job, leg og indkøb


Du skal bo tæt på job, leg og indkøb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

At motion og bevægelse er godt for folkesundheden er mildt skrevet ikke en nyhed. Men hvad nu hvis forskerne fokuserer på, hvordan byplanlægning og boligområder påvirker os?

Så lyder svaret blandt andet, at vi bør bo tæt på arbejdspladser, institutioner, skoler og forretninger. Og der skal være grønne områder, torve, legepladser og idrætsanlæg i nærheden.

Det er en af konklusionerne i en rapport udarbejdet af fire forskere på Institut for Idræt og Biomekanik på Syddansk Universitet, Odense.

Den handler om de bolignære områder - det vil sige det, vi træder ud i, når vi går ud ad hoveddøren.

Boliger skal ikke placeres i særskilte zoner, men blandes med områder for virksomheder, foreninger og institutioner. Sammen med et godt stisystem giver det gå- og cykelvenlige afstande til daglige gøremål.

Omgivelserne skal være trygge og overskuelige, og hyggekroge skal afveskle med pladser, der udfordrer til bevægelse.

Borde, bænke og bålsteder, hvor man møder dem man kender, og legepladser, boldbaner og udekøkkener, hvor man møder dem, man ikke kender, skal der også være. Samt parker, torvepladser og idrætsanlæg, hvor man mødes på tværs af sociale og kulturelle forskelle.

Sådan lyder nogen af konklusionerne i rapporten, der er udarbejdet i samarbejde med Helse og kan downloades i sin helhed via nedenstående link.

Info: www.helse.dk

Du skal bo tæt på job, leg og indkøb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce