Du har vist glemt skudårene


Du har vist glemt skudårene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

BLYANT LOUIS: Som meget flygtig bekendt af Louis er jeg lidt ked af at se ham omtalt som en original. Louis var, hvad man i dag ville betegne som sent udviklet.

Han boede med sine forældre i Klaregade og havde derfor sin gang i den indre by. På dette tidspunkt havde kun større byer en bytrafik, og det private selskab, som på dette tidspunkt drev selskabet i Odense satte åbenbart en ære i, at busserne forlod byens trafikknudepunkt, Flakhaven, så præcist som muligt.

For at sikre dette var der ansat en trafikkontrollør eller -inspektør. En af disse var åbenbart særligt ambitiøs, da han med sin gule blyant pegede mod den chauffør, som nu skulle se at komme af sted, og var chaufføren lidt længe om at forlade Flakhaven, blev han fulgt på vej af kontrolløren, som viftende med sin gule blyant udstødte motorlyde for at få ham til at sætte farten op.

Dette har Louis overværet utallige gange og han var ifølge ældre odenseanere en god imitator.

Louis' forældre havde sommerhus ved Tørresø, og på trods af aldersforskellen har jeg her oplevet ham som en god legekammerat.

Hans matematiske evner vil jeg sætte spørgsmålstegn ved, men de to tabeller man skal kunne, for at "evighedskalenderen" fungerer mestrede han fuldt ud.

En af mine venner havde således tilbragt timer med at regne ud på hvilken ugedag, han fyldte rundt. Det var en onsdag. Han stillede Louis det samme spørgsmål, og svaret faldt prompte: På en lørdag!

Min ven frydede sig , for nu var Louis afsløret, indtil Louis tørt bemærkede: "Du har vist glemt skudårene."

Han havde ret!

Du har vist glemt skudårene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce