Drik lokalt: Fynsk gourmetkok præsenterer sine vine i Odense

Jacob Klitgaard (her fotograferet ved et kokketræf på Falsled Kro) har i mere end 10 år eksperimenteret med forskellige druesorter på sin vinmark ved Sdr. Nærå. Torsdag 14. december præsenterer han fem af sine vine på The Organic Wine Club i Brandts Passage.

Drik lokalt: Fynsk gourmetkok præsenterer sine vine i Odense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kokken, forfatteren og vinbonden Jacob Klitgaard giver smagsprøver på fem vine fra vingården ved Sdr. Nærå på popup-vinbar i Odense.

Odense: For 13 år siden satte kokken og forfatteren Jacob Klitgaard de første vinplanter i jorden ved sit bindingsværkshus lidt uden for Sdr. Nærå sydøst for Odense, og i 2005 begyndte han at anlægge en decideret vinmark.

To år senere kunne han høste de første druer til vin, og siden har han udvidet marken, så han i dag har cirka 1100 planter, der dækker omkring en kvart hektar.

År for år har han lært, hvordan han får det bedste ud af sine vinplanter under de ofte udfordrende forhold, som det danske klima byder en vinbonde. Det betyder blandt andet, at planterne af sorten rondo (som bruges til rødvin) er blevet hevet op.

- De første år testede jeg druerne af; hvad var sjovt, og hvad var ikke sjovt - og rondo hev jeg op i 2009, for de modnede ikke ordentligt fysiologisk. Jeg har kun to rækker solaris tilbage af de planter, som jeg plantede i 2005, fortæller Jacob Klitgaard.

En enkelt række med riesling har dog også fået lov at overleve. Endnu har planterne ikke givet druer, der har kunnet bruges til vin, men Jacob Klitgaard har stadig et håb om, at det danske klima en dag vil vise sig så generøst, at han kan drikke sin egen riesling.

Noget nær en dansk naturvin

I ventetiden har den tidligere ejer af gourmetrestauranten Klitgaard i Odense også ernæret sig som forfatter til to bøger om dansk vin, hvoraf den nyeste, Dansk Vin (2015), vandt titlen som verdens bedste bogudgivelse om europæisk vin ved Gourmand Cook Book Award i Kina.

Det er først i år, Jacob Klitgaard er begyndt at sælge sin vin, og det kan han gøre med flasker fra 2016, som blev en glimrende årgang for de danske vinbønder.

Vinene er fremstillet helt eller delvist med vildgær, brugen af svovl ved tapning er minimal, og der tilsættes ingen andre hjælpemidler til vinene. I dag er marken delt mellem hvidvinssorterne solaris og ortega samt den blå pinot noir précoce (en tidligere modnende mutation af pinot noir - i Tyskland kendt som frühburgunder).

Torsdag 14. december kan du smage fem af Jacob Klitgaards vine, blandt andet den måske første danske "naturvinsagtige" vin på pinot noir précoce, når han besøger popup-vinbaren The Organic Wine Club i Brandts Passage 27 i Odense. Der er plads til 20 personer, og ifølge vinbarchef Jimmy Korsholm er halvdelen af pladserne allerede reserveret.

Smagningen, som koster 299 kroner inklusive en platte med ost, pølser og brød, begynder klokken 18. Tilmelding på 29 24 46 23.

Drik lokalt: Fynsk gourmetkok præsenterer sine vine i Odense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce