Dreyers hang til klassikere


Dreyers hang til klassikere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Af John Borgkilde

jbo@fyens.dk

Hvordan går din sommerferie?

- Den holder jeg i et sommerhus ved Storebælt med smuk udsigt til Storebæltsbroen. Og påNyborg Vold, hvor der er udsigt til succes, fortæller skuespiller og instruktør Kurt Dreyer, der siden maj har holdt styr på 65 skuespillere.

- Hver dag siden, har jeg, uanset vejret, begyndt min dag med en frisk dukkert i bølgerne.

DER ER premiere på torsdag, hvor den syngende politimand fra Vollsmose, Per Thorhauge, har den mandlige hovedrolle som Emile de Becque. Og nu begynder det gode vejr, så det kan jo ikke passe bedre, konstaterer instruktør Dreyer inden sin sjette sommer på Volden.

Hvert år i tæt samarbejde med dirigenten Jesper Rosenkilde fra Odense Symfoniorkester, der styrer de 30 musikere, og som også har rigeligt at se til som primus motor i Odenses internationale orgelkonkurrence.

Hvad med Annie Get Your Gun og din westernhelt Buffalo Bill?

- De holder en fortjent sommerpause efter 99 forestillinger - først rundt i landet med Det Danske Teater og så på Odense Teater. Den 8. september flyttes klassikeren til Folketeatret i København og holdets forestilling nummer 100 er identisk med premieren i Nørregade.

- VI spiller 45 gange derovre - med nye musikere. Østjysk Musikforsyning spiller revy og giver plads til et orkester under ledelse Peder Kragerup. 145 gange er intet imod dengang, da South Pacific spillede 1125 gange i New York - samtlige med Myron McCormick i hovedrollen som Luther Billis.

OG SÅ ser Dreyer frem til en stor udfordring i Holbergs muntre komedie Maskerade, der har premiere den 21. januar 2005 på Odense Teater. Men nu gælder det først premieren på torsdag.

Dreyers hang til klassikere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce