Dramatik i Odense Zoo: Mand sprang ind til løverne

Løverne var søndag over middag tæt på at få sig en uventet lækkerbidsken. Arkivfoto: Odense Zoo/Ard Jongsma

Dramatik i Odense Zoo: Mand sprang ind til løverne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ukendt mand var på vej ind til løverne med pølser. Manden nåede at stikke af, inden det blev afsløret, hvem han var og hvorfor han satte livet på spil. Odense Zoo er chokeret.

En mand iført cowboyshorts og med en tatoveret bar overkrop sprang søndag over middag pludselig ind til løverne i Odense Zoo.

Ifølge Fyns Politi skete episoden klokken 13.25 for øjnene af hundredvis af chokerede gæster i zoologisk have, og manden kunne nemt være endt som føde for løverne.

Tilsyneladende kom han fra å-stien, som adskiller Odense Zoo, medbringende pølser.

- Han kravlede over et hegn ind til løverne. Dermed var han kun adskilt af ét hegn. Dette hegn klatrede han også op i og kastede pølser ind til løverne, fortæller Lars Fredensborg, vagtchef i Fyns Politi.

Løverne blev i sommervarmen overraskede over den uventede lækkerbidsken, uanset om det var manden eller pølserne, så de sprang op ad hegnet og har muligvis nået at ramme manden. I hvert fald hoppede manden ned igen og forsvandt ad samme vej, som han var kommet, nemlig via å-stien.

- Han var pist væk, så der er ikke noget at gå efter omkring mandens identitet, siger vagtchefen.

En dyrepasser var hurtig til at få løvernes opmærksomhed, og få dem ledt væk, så de ikke fik fat i de indkastede pølser.

- Man var selvfølgelig bange for, at der var medicin eller andet i pølserne, men løverne nåede ikke at få fat i dem, siger Lars Fredensborg.

Han kravlede over et hegn ind til løverne. Dermed var han kun adskilt af ét hegn. Dette hegn klatrede han også op i og kastede pølser ind til løverne.
Lars Fredensborg, vagtchef

Zoo-direktør chokeret

Hos Odense Zoo er man chokeret over, at nogen overhovedet kan finde på at krydse et hegn på fem meter for at komme ind til så farlige dyr som løver.

- Det er skræmmende, at man kan finde på sådan noget, siger Nina Collatz Christensen, konstitueret direktør for Odense Zoo.

Hun bekræfter, at den ukendte, indtrængende mand kastede pølser og kød til løverne, men eftersom manden forsvandt igen kan hun kun gisne om motivet for at kravle ind til dyrene.

- Jeg er meget rystet over det. Jeg vil mandag tage mine kolleger med ud på å-stien for at se, om vi kunne have forhindret det. Vi er jo ikke et Fort Knox og kan aldrig forhindre 100 procent, at folk kommer ind. Men at kravle ind til løverne er for tosset, siger Nina Collatz Christensen.

Løverne var stærkt oprevet over den pludselige indtrængen, og ifølge Nina Collatz Christensen ville de formentligt være gået efter manden som et levende bytte frem for det, der blev kastet ind til dem. Derfor var det med livet som indsats, at manden kravlede over hegnet.

- Nu må vi se på forholdene, og om vi skal gøre os nogle overvejelser, som forhindrer, at man kan kravle over hegnet, siger hun.

Det er formentligt første gang nogensinde i Odense Zoos historie, at nogle har forsøgt at kravle ind til løverne.

Så du optrinnet i Odense Zoo søndag eftermiddag, vil vi gerne i kontakt med dig. Send en mail til webred@fyens.dk.

Dramatik i Odense Zoo: Mand sprang ind til løverne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce