Drama om vandkulturhus

vandkulturhuset er blevet et stridspunkt i budgetforhandlingerne i Odense.
Foto: Tegning: Bjarke Engels Group og JDS

Drama om vandkulturhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det omdiskuterede vandkulturhus i Odense bliver måske alligevel ikke til noget.

Skal det prestigefyldte vandkulturhus på havnen afløses af et billigere vandland for at få flere penge til at renovere skoler, daginstitutioner, fritidsanlæg og plejehjem?

Sådan lød forslaget fra borgmester Jan Boye (K) og rådmand Jane Jegind (V), da forligspartierne SF og Socialdemokraterne torsdag eftermiddag blev præsenteret for forslaget om at genåbne det forlig, man lavede i 2004 om millionerne fra salget af kommunens Elsam-aktier.

Reaktionen fra rådmand Anker Boye (S) var ikke til at tage fejl af, da han forlod forhandlingerne:

- Vi har et forlig, og det kan jeg ikke tro, at nogen vil bryde det, sagde han, inden han hastigt forlod lokalet for at komme tilbage til den socialdemokratiske gruppe.

Heller ikke SF var begejstret for det pludselige forslag, og borgmesteren slog da også med det samme fast, at han vil respektere forliget, hvis S og SF vender tommelfingeren ned.

- Den her beslutning kræver selvfølgelig, at vi er enige i forligskredsen. Vi bryder ikke et indgået forlig, sagde Jan Boye, inden han uddybede, hvorfor V og K gerne vil have en billigere løsning på havnen.

- På grund af økonomien får vi kun et rundt badebassin – der er ikke en gang en rutsjebane. Det vil ikke være særligt sjovt for de fynske familier at svømme rundt der, og når vi kan bygge et badeland til det halve. Det er den slags, familierne synes er sjovt, og det er skidt, at det ikke findes i Danmarks tredje største by, sagde borgmesteren.

Vandkulturhuset kommer til at koste 182 millioner kroner. Efter Stiftstidendes oplysninger er økonomien bag projektet ellers netop på plads, og der ligger udkast til en aftale med DGI om at stå for driften, akkurat som foreningen gør med vandkulturhuset i København.
Det er altså i absolut sidste øjeblik, ændringsforslaget kommer på bordet.

Meningen er at lave et billigere vandland og på den måde spare 100 millioner kroner, som så bruges på det, politikerne kalder "kerneydelserne" – altså skoler, daginstitutioner, fritidsanlæg og plejehjem.

- Hvis Socialdemokraterne mener, at vi skal gøre noget mere for kerneydelserne, så er det her en oplagt måde at få tilført ekstra 100 millioner kroner, sagde Jane Jegind.

Nu er det altså op til S og SF og beslutte, hvad der videre skal ske. Partierne skal klokken 17.30 meddele, hvad de er kommet frem til.
Der er i forvejen sat over 400 millioner kroner af til at gøre noget for skoler, daginstitutioner, plejehjem og fritidsanlæg i det udkast til forlig om energipengene, som politikerne også skal tage stilling til.

Drama om vandkulturhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce