Retssagen mod en 35-årig mand, der er tiltalt for drab på eksrocker i Odense, fortsætter torsdag.

Familiemedlemmer til den 35-årige mand, som ved Retten i Odense er tiltalt for at have dræbt den 41-årige eksrocker Kenneth Peder Haugstrup, skal torsdag afhøres som vidner.

For familiemedlemmerne var nemlig på drabsdagen indviet i konflikten mellem den 35-årige mand og den dræbte eksrocker, og derfor kan det have afgørende betydning, hvad de forklarer i retten.

Blandt andet skal den tiltaltes mormor vidne, men det er hun ikke i stand til, fordi hun er dement. Til gengæld bliver hendes tidligere forklaring til politiet afspillet på video i retssalen.

Den 35-årige mand er tiltalt for drabet på Kenneth Peder Haugstrup ved natten mellem den 29. og 30. marts 2015 at have stukket eksrockeren to gange i ryggen med en kniv, som var dødbringende.

Eksrockeren blev om morgenen den 30. marts fundet liggende hen over begge forsæder i sin bil, en rød Renault Megane Scenic, på Jacob Hansens Vej i Hjallese i det sydlige Odense. Præcis hvornår han er blevet dræbt kan ikke fastslås med sikkerhed, men det er sket omkring klokken 23 søndag den 29. marts.

Inden Kenneth Peder Haugstrup blev dræbt, opsøgte den 35-årige tiltalte sin familie for at snakke med dem om, hvordan han ville kunne flygte og komme væk fra det trusselstyranni, han ifølge sin egen forklaring var udsat for.

Retssagen begyndte onsdag ved Retten i Odense, hvor den drabstiltalte mand forklarede, hvordan han var blevet truet og tvunget til blandt andet at betale dummebøder til Kenneth Peder Haugstrup.

Manden nægter dog at have dræbt Kenneth Peder Haugstrup, og helt usædvanligt for en drabssag er den tiltalte ikke varetægtsfængslet op til retsssagen. Retten har ikke fundet grundlag for at varetægtsfængsle ham, for det skete kun under politiets efterforskning.

Selve kniven, som Kenneth Peder Haugstrup blev dræbt med, er aldrig fundet trods en intens eftersøgning i september med dykkere i Odense Å.

  • Vestesen_Bjarke_(2015)_010

    Af:

    Kriminalredaktør

Mere om emnet

Se alle
Eksrocker bestilte sin egen gravsten - drabsmand får ti år

Eksrocker bestilte sin egen gravsten - drabsmand får ti år

Drabssag uden beviser: Odenseaner dømt igen

10 års fængsel: Drab på eksrocker i retten igen

10 års fængsel: Drab på eksrocker i retten igen