En 35-årig drabstiltalt mands forældre lånte ham penge til at betale eksrocker, men ville derefter ikke betale mere.

Forældrene til en 35-årig mand tiltalt for at have dræbt eksrockeren Kenneth Peder Haugstrup blev ufrivilligt rodet ind i de dummebøder, som deres søn skulle betale.

Det kom torsdag formiddag frem i Retten i Odense, hvor forældrene skulle vidne, fordi de havde besøg af den 35-årige søn i timerne inden, at den 41-årige Kenneth Peder Haugstrup var blevet dræbt med to knivstik i ryggen, mens han sad i sin bil på Jacob Hansens Vej i Odense.

Allerede i 2013 var forældrene blevet bedt om at låne 9000 kroner til den 35-årige, fordi han skyldte Kenneth Peder Haugstrup penge. De spurgte ikke ind til, hvorfor sønnen skyldte eksrockeren de 9000 kroner, men ifølge faren var han helt overbevist om, at det ikke var gæld, men afpresning. Forældrene gik dog med til at betale de 9000 kroner.

- Vi fik den opfattelse, at hvis de 9000 kroner blev betalt ville Kenneth lade vores søn være, sagde moren i retten.

Det gjorde Kenneth Peder Haugstrup ikke, og et par uger senere skulle der igen betales penge. Denne gang sagde forældrene nej til at låne sønnen penge, og kontaktede derfor politiet. Det kom der dog ikke noget ud af politimæssigt, lod forældrene forstå i retten.

Om aftenen forud for knivdrabet den 29. marts 2015 havde den 35-årige opsøgt sin mormor for at låne 20.000 kroner, som Kenneth Peder Haugstrup pressede ham til at betale i dummebøder.

Forældrene kom til, og sammen enedes de om, at de ikke ville betale det store beløb, og at bringe politiet på bane igen var de også enige om ikke at gøre, fordi der i 2013 ikke var kommet noget ud af det.

Til gengæld snakkede de om at bringe den 35-årige i sikkerhed i en ferielejlighed i Tyskland - noget, som dog aldrig kom til at ske, fordi Kenneth Peder Haugstrup på et tidspunkt natten mellem den 29. og 30. marts blev dræbt i sin bil.

Ifølge den 35-årige mand var det ikke ham, der dræbte Kenneth Peder Haugstrup.

Allerede onsdag kom det frem i retten, hvordan den 35-årige var blevet tvunget til at betale i tusindvis af kroner i dummebøder til eksrockeren, som selv skulle betale Hells Angels penge for at blive i fred, efter at rockerklubben havde smidt ham ud.

Retssagen fortsætter torsdag eftermiddag og igen på mandag.

  • Vestesen_Bjarke_(2015)_010

    Af:

    Kriminalredaktør

Mere om emnet

Se alle
Eksrocker bestilte sin egen gravsten - drabsmand får ti år

Eksrocker bestilte sin egen gravsten - drabsmand får ti år

Drabssag uden beviser: Odenseaner dømt igen

10 års fængsel: Drab på eksrocker i retten igen

10 års fængsel: Drab på eksrocker i retten igen