36-årig psykisk uligevægtig mand blev tirsdag fremstillet in absentia i grundlovsforhør og varetægtsfængslet

Odense: En 36-årig psykisk uligevægtig mand fra Odense var tirsdag eftermiddag simpelthen for syg til selv at møde op til grundlovsforhør ved Retten i Odense.

I stedet blev han fremstillet in absentia og sigtet for drabsforsøg mandag aften på en anden mand med en 25 centimeter lang kokkekniv på Klingstrupvænget i Odense.

Helt umotiveret overfaldt den 36-årige pludselig manden, og forinden havde han sagt "hej, jeg slår dig ihjel". Offeret slap med en skade omkring munden muligvis som følge af slag, samt en skade på brystbenet muligvis fra den lange kokkekniv.

- Der havde ikke forinden været nogen anden kontakt mellem de to mænd, og offeret var på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt, forklarer anklager Jacob Thaarup, anklagemyndigheden ved Fyns Politi.

På lukket afdeling

Efter knivoverfaldet flygtede den 36-årige fra Klingstrupvænget, men blev nogle timer senere anholdt af politiet. Efter afhøring blev han kørt til en lukket psykiatrisk afdeling, hvor han også forblev under grundlovsforhøret og i den kommende tid.

Manden er foreløbigt varetægtsfængslet i 14 dage frem til den 29. marts, og bliver han tilstrækkelig rask inden da, vil han blive fremstillet i et nyt grundlovsforhør, så han får mulighed for at give sin version af knivoverfaldet.

  • Vestesen_Bjarke_(2015)_010

    Af:

    Kriminalredaktør

Mere om emnet

Se alle
Efter knivoverfald: 36-årig fremstilles i grundlovsforhør

Efter knivoverfald: 36-årig fremstilles i grundlovsforhør