35-årig mand tiltalt for drabet på den tidligere rocker Kenneth Peder Haugstrup er onsdag begyndt ved Retten i Odense som nævningesag.

Retssagen mod en 35-årig mand tiltalt for at have dræbt den 41-årige eksrocker Kenneth Peder Haugstrup fra Odense er onsdag formiddag begyndt ved Retten i Odense.

Med tre dommere, otte nævninge, en forsvarer, en anklager, den tiltalte samt en del tilhørere skal retssagen køre hele onsdagen, og fortsætter torsdag og igen på mandag. Bliver det nødvendigt er der afsat yderligere to retsdage til sagen sidst i marts.

Den 35-årige mand er tiltalt for natten mellem den 29. og 30. marts 2015 på Jacob Hansens Vej med to knivstik i ryggen at have dræbt den 41-årige Kenneth Peder Haugstrup i hans bil, en rød Renault Megane Scenic.

Det præcise dødstidspunkt har dog været svært at fastslå, er det fremgået af anklagemyndighedens fremlæggelse ved retssagens start. Formentligt er han blevet dræbt uden for sin bil, fordi der blev fundet blodpletter ved siden af bilen.

Sagen er speciel, fordi den tiltalte ikke har været varetægtsfængslet op til retssagen, sådan som det ellers er i de fleste sager om manddrab, men tværtimod på fri fod. Derfor er han også kommet i retten uden ledsagende betjente.

Politiet har hele tiden manglet gerningsvåbnet og ledte på et tidspunkt efter kniven i Odense Å i Fruens Bøge, men uden at finde den. Derfor kan det være, at anklagemyndighedens sag ikke er stærk nok til at dømme manden, som nægter sig skyldig.

  • Vestesen_Bjarke_(2015)_010

    Af:

    Kriminalredaktør

Mere om emnet

Se alle
Drab i Odense: Eksrocker krævede dummebøder

Drab i Odense: Eksrocker krævede dummebøder

Drabstiltalt om offer: Han gav mig dummebøder og slog

Svær sag: Nu skal drab uden gerningsvåben afgøres

Svær sag: Nu skal drab uden gerningsvåben afgøres