Donation sikrer international skole i Odense

Odense skal have en international skole, når Henriette Hørlücks Skole får en international afdeling. I forvejen er der nogle af børnene, som får international undervisning.
Foto: Yilmaz Polat

Donation sikrer international skole i Odense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Med en donation på 3,3 mio. kr. fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal er planerne om en international skole i Odense faldet endegyldigt på plads

Så er det helt sikkert. Til august kan Odense skrive en international skole på listen over skoletilbud i byen.

Med en donation på 3,3 mio. kr. fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, er økonomien sikret.

- Det er en festdag for Odense International School – og for hele Fyn. Den flotte donation fra fonden sikrer, at vi kan tilbyde international undervisning på Fyn fra august i år. Selv om vi ikke har været i tvivl om, at vi nok skulle skaffe de nødvendige midler fra fonde og sponsorer, er det naturligvis en kæmpe gave at få alt dækket af blot én fond, lyder det fra en yderst tilfreds bestyrelsesformand for Udvikling Fyn, C.C. Nielsen.

Klar til indskrivning

Udvikling Fyn har siden januar arbejdet sammen med Henriette Hørlücks Skole om at få etableret en international skole på Fyn.

- Med den store og flotte donation fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal er vi nu sikret ro og rammer. Nu kan vi begynde indskrivningen af internationale elever og holde fokus på at få etableret det pædagogiske fundament, der skal sikre, at dette skoletilbud bliver en succes. Vi vil meget gerne være med til at gøre Odense og Fyn mere internationalt orienteret – og attraktivt for udenlandske medarbejdere og virksomheder, siger Henrik Jørgensen, skoleleder for Henriette Hørlücks Skole og Odense International School.

Det bliver Badstuen på Østre Stationsvej, der skal huse den internationale afdeling. Nye klasselokaler med interaktive tavler og it bliver nu indrettet i de traditionsrige bygninger. I skoleåret 2011-12 opretter man ’Key Stage 1 & 2’, for børn mellem 5-10 år, og året efter følger ’Key Stage 3’ for de 11 til 14-årige. Planen er, at Odense International School er fuldt udbygget i 2014.

Henriette Hørlücks Skole er allerede certificeret af Cambridge International Examinations. Systemet er udbredt i 157 lande, og elever fra Odense International School vil umiddelbart kunne fortsætte deres uddannelse på en tilsvarende skole i udlandet, mens det internationale gymnasium i Nyborg er en oplagt mulighed efter grundskolen.

Donation sikrer international skole i Odense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce