Dommer slap for egen Onyszko-sag

En borger i Horsens mente, at Odenses daværende pressedommer gik over stregen, da han udtalte sig om Arek Onyszko-sagen, inden den kom for retten - men det blev der aldrig en sag ud af. Sagen bag sagen endte med, at den polske målmand (billedet) måtte spille med fodlænke.
Foto: Kim Rune

Dommer slap for egen Onyszko-sag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Anmeldelse af pressedommer i Odense for udtalelser i Onyszko-sagen blev afvist hos Fyns Politi

Odense: Byretsdommer Alex Nymark endte aldrig på en af de anklagebænke, han og kollegerne i byretten i Odense daglig sidder og kigger direkte på.

I foråret blev Alex Nymark ellers meldt til politiet, da han som nyudnævnt pressedommer ved Retten i Odense på forhånd udtalte sig om, hvordan han forudså, at en straffesag mod den daværende OB-målmand Arek Onyszko ville ende.

Manden, der anmeldte dommeren, Bent Jensen fra Horsens, mente, at dommeren på den måde kunne påvirke sagens udfald med sine udtalelser. Men det mente man ikke hos Fyns Politi.

Dagen inden sagen mod Arek Onyszko blev afgjort i byretten i Odense, fik Bent Jensen besked om, at sagen ikke ville blive efterforsket.

- Beskeden var, at man ikke havde fundet tilstrækkeligt grundlag for at indlede en efterforskning, og i øvrigt satte man spørgsmålstegn ved, om jeg overhovedet var klageberettiget, oplyser Bent Jensen til avisen.

Regnede med 60 dage

Pressedommer Alex Nymark sagde forud for retssagen, at Onyszko formentlig kunne se frem til en betinget dom på 60 dages fængsel for vold, men det viste sig altså ikke at holde stik.

Den polske keeper blev idømt en noget hårdere straf på tre måneders fængsel for vold og trusler mod sin ekskone, hvoraf dog kun 30 dage skulle afsones.

Og selv om udtalelserne aldrig blev genstand for en politiundersøgelse, så endte de alligevel med at få konsekvenser for dommeren.

Han blev nemlig frataget hvervet som pressedommer og fungerer i dag som almindelig byretsdommer i Odense.

Dommer slap for egen Onyszko-sag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce