Flertal blandt dommere og nævninge mener, at 35-årig mand dræbte Kenneth Peder Haugstrup for præcis et år siden på Jacob Hansens Vej i Hjallese.

Præcis et år efter, at den 41-årige eksrocker Kenneth Peder Haugstrup blev stukket ihjel med kniv på Jacob Hansens Vej i Odense-forstaden Hjallese, blev en 35-årig mand kendt skyldig i drabet.

Det har Retten i Odense netop afgjort i en kendelse i domhuset.

Af kendelsen fremgår det, at der ikke var enighed hos nævninge og dommere om, hvorvidt den 35-årige mand skal dømmes for drabet eller ej. Et flertal går dog ind for, at han er skyldig, blandt andet fordi retten ikke har fundet mandens forklaring troværdig.

Den 41-årige eksrocker var jaget vildt af mange, som ville ham til livs. Han blev natten til den 30. marts 2015 stukket ihjel med to knivstik i ryggen, hvoraf det ene gik 22 centimeter ind og gav ham dødelige indre blødninger. Han blev om morgenen den 30. marts fundet af tilfældigt forbipasserende liggende død hen over begge forsæder i sin Renault Scenic på Jacob Hansens Vej.

Den 35-årige mand, som helt usædvanligt i drabssager er på fri fod under retssagen mod ham, har hele tiden nægtet sig skyldig i drabet.

Nu - efter at retten har kendt ham skyldig - er det op til anklager og forsvarer at procedere for, hvad straffen skal være. Normalt straffes drabssager med 12 års fængsel.

Anklager Kirsten Flummer fra anklagemyndigheden ved Fyns Politi har sagt, at der kan være formildende omstændigheder i drabssagen, fordi den tiltalte var under ganske alvorligt pres og blev afpresset af eksrockeren.

Blandt andet blev den 35-årige slået, sparket, truet og fik spidsen af en skruetrækker stukket i benet og skulderen, hvis han ikke makkede ret, ligesom dummebøder haglede ned over ham selv for de mindste bagateller. Hun lægger op til en dom på 10 års fængsel.

Den 35-åriges forsvarer mener, at 10 års fængsel er helt ved siden af strafmæssigt.

- Der er ingen tvivl om, at Kenneth Pder Haugstrup har terroriseret min klient. Han henvendte sig til politiet, som ikke kunne eller ville hjælpe. Jeg er helt uenig i anklagerens forslag til straf, siger forsvarsadvokat Jan Hollmén Olesen.

Først senere i dag eller onsdag beslutter retten, hvad straffen for drabet skal være.

  • Vestesen_Bjarke_(2015)_010

    Af:

    Kriminalredaktør

Mere om emnet

Se alle
Eksrocker bestilte sin egen gravsten - drabsmand får ti år

Eksrocker bestilte sin egen gravsten - drabsmand får ti år

Drabssag uden beviser: Odenseaner dømt igen

10 års fængsel: Drab på eksrocker i retten igen

10 års fængsel: Drab på eksrocker i retten igen