15-årig dreng idømt ungdomssanktion og 19-årig mand i fængsel i otte måneder for gidseldrama i garage ved Tarup Center

Odense: To drenge på 13 og 14 år blev udsat for vold, røveri og frihedsberøvelse i op imod halvanden time i en garage nær Tarup Center.

Episoden fandt sted den 3. december 2015, og mandag eftermiddag faldt der dom til de to gerningsmænd, som siden har siddet varetægtsfængslet.

Den ene er dårligt nok en mand, men blot en dreng på 15 år, som i retten erkendte det meste af det, han havde udsat de to drenge for. Den anden, en 19-årig mand med flere tidligere betingede domme, havde også været til stede.

Garagen på Bjørnsvej var ramme om gidseltagningen, hvor drengene blev frarøvet to mobiltelefoner, ligesom de blev tvunget til at blive kropsvisiteret og til at ryge en joint.

De fik ikke lov til at forlade garagen, men fik tværtimod at vide, at "I kan ligeså godt glemme at komme ud" og "der er ingen, der finder jer herinde alligevel", ligesom de to drenge skulle udføre 20 armbøjninger. Da de første 20 armbøjninger ikke var udført korrekt blev de tvunget til yderligere 20, hvorefter den 15-årige sagde til dem, at "nu er I løsladt og klokken er ...".

Begge forsvarere til de to tiltalte forsøgte at tale gidseltagningen ned ved at forsvare, at der mere var tale om gruppepres og mobning end om tvang og trusler mellem de meget unge mennesker.

Det mente byretten dog ikke, og idømte den 15-årige dreng en ungdomssanktion i to år, og den 19-årige ubetinget fængsel i otte måneder inklusiv en tidligere straf fra en betinget dom.

Den 15-årige modtog sin ungdomssanktion og forbliver varetægtsfængslet, mens den 19-årige har bedt om betænkningstid. Han blev dog løsladt og skal derfor afsone resten af sin straf senere ud over den tid, han allerede har siddet varetægtsfængslet.

  • Vestesen_Bjarke_(2015)_010

    Af:

    Kriminalredaktør