Dom i knivsag: Knivstikker skyldig i drabsforsøg

Knivstikkeren barrikaderede sig i flere timer efter knivstikkeriet, før det lykkedes politiet at få ham ud.
Foto: John Fredy

Dom i knivsag: Knivstikker skyldig i drabsforsøg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Retten i Odense har fældet dom i retssagen om en 48-årig mand, der gik amok med en kniv på Psykiatrisk Afdeling i Odense.

Den 48-årige mand, som den 16. marts 2012 angreb en læge og to sygeplejersker i Odense med en kniv, er netop blevet fundet i skyldig i drabsforsøg på de tre ansatte.

Manden har forklaret, at det ikke var hans mening at stikke lægen og de to sygeplejersker ned. Han opsøgte selv den psykiatriske afdeling natten til den 15. marts, fordi han var angst.

Han blev indlagt, og fredag den 16. marts gik det op for ham, at han ikke bare kunne forlade afdelingen igen, men var tvangsindlagt og skulle have medicin.

Da gik han ifølge sin forklaring i retten i panik og stak først en 34-årig læge ned. Lægen fik maven skåret op.

Derefter stak han to sygeplejersker med den kniv, som han havde taget med sig, da han henvendte sig på afdelingen. En 34-årig sygeplejerske blev stukket i ansigtet og i brystet, mens hendes 30-årige kollega fik gennemboret bugvæggen.

Alle tre overlevede angrebet, selvom de på et tidspunkt var i livsfare.

Forsvareren og anklageren skal nu argumentere for, hvilken straf det er rimeligt at idømme knivstikkeren. Derefter skal nævningene votere sig frem til en afgørelse.

Anklagemyndigheden kræver den dømte anbragt på Sikringsanstalten i Nykøbing Sjælland.

Den anbringelsesdom, som anklagemyndigheden forlanger, er en foranstaltning, som kun kan iværksættes over for sindssyge personer. De kan nemlig ifølge straffeloven ikke straffes med almindeligt fængsel.

Dom i knivsag: Knivstikker skyldig i drabsforsøg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce