Dom i Stige-sag: Halvandet års fængsel til pædagogmedhjælper for at krænke piger

Stige Skole. Foto: Vibeke Volder

Dom i Stige-sag: Halvandet års fængsel til pædagogmedhjælper for at krænke piger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den 55-årige Niller Bo Knudsen idømt fængsel i halvandet år for at have pillet, befamlet og krænket en lang række piger i skolefritidsordningen på Stige Skole og som træner i Stige Håndboldklub.

Opdateret med oplysning om, at SFO-lederen på den dømtes arbejdsplads ikke ønsker at udtale sig.

Det var befamleri og krænkelse over for et stort antal piger, Retten i Odense tirsdag formiddag takserede til fængsel i halvandet år til den 55-årige tidligere pædagogmedhjælper og tidligere træner i Stige Håndboldklub, Niller Bo Knudsen.

Retten har siden mandag voteret i de 28 forhold, Niller Bo Knudsen var tiltalt for, primært krænkelser af en lang række piger i alderen 5 til 10 år begået over en 25-årig periode.

Efter at have hørt dels Niller Bo Knudsens egen forklaring, pigernes forklaringer på dels videoafhøringer og dels fysisk i retten, og nogle af forældrene til de berørte piger har retten fundet det bevist, at den tidligere ellers så vellidte pædagogmedhjælper er skyldig.

Ved rettens oplæsning lød der et lettelsens suk hos mange af de fremmødte pårørende til pigerne fra lokalsamfundet i Stige, ligesom en skoleleder fra området var til stede.

Retten mente, der var tale om grove forhold over for små piger, og at der var mange ofre over lang tid. Det var efter rettens opfattelse troværdige forklaringer med mange detaljer og uden at overdrive fra pigerne. Derfor har retten haft tillid og lagt afgørende vægt på pigernes forklaringer.

Ofrenes forklaringer er også blevet bakket op af forældre. Retten har med andre ord helt tilsidesat Niller Bo Knudsens egen forklaring.

Retten frifandt ham dog i flere af de forhold, som går tilbage til 1998, fordi de er forældet. Derfor vil han ikke kunne dømmes i de forhold. Også nogle andre forhold blev han frifundet for, blandt andet fordi ofrene ikke mødte op i retten eller fordi de ikke kunne erindre tydeligt, hvad der var sket.

Derfor blev han frifundet i seks forhold ud af de 28 forhold i anklageskriftet.

Både under vidneansvar i retten og til Fyens Stiftstidende har forældre fortalt, at de er gået til lederen af Stige Skoles SFO, Jens Otto Dalhøj, med deres bekymringer over den nu dømte pædagogmedhjælper.

Forældrenes opfattelse har været, at Jens Otto Dalhøj ikke gjorde noget ved sagen. Det har de fortalt Fyens Stiftstidende.

Efter domsafsigelse har Fyens.dk haft fat i Jens Otto Dalhøj, der på nuværende tidspunkt ikke ønsker at kommentere sagen.

Var ikke selv til stede

Niller Bo Knudsen var ikke selv mødt op ved domsafsigelsen og hans forsvarer vidste ikke hvorfor. Alligevel fremsatte anklageren en anmodning om at varetægtsfængsle ham in absentia på baggrund af straffens længde og sagens karakter.

Den tidligere pædagogmedhjælper har længe ikke boet i sit hus på grund af trusler og rudeknusninger, og ifølge anklageren er der frygt for, at han er flygtet ud af landet, muligvis til Rumænien, hvor han arbejder frivilligt på børnehjem.

Det afviste forsvareren, som protesterede imod en varetægtsfængsling med henvisning til, at hans klient i så fald vil blive sat i et arresthus, hvor han nemt ville kunne udsættes for repressalier på grund af den dom, han har fået.

Retsformanden afgjorde, at han med henvisning til en dom fra landsretten skal varetægtsfængsles, så snart han findes. Det er nu op til politiet at lede efter ham og anholde ham, hvorefter han skal stilles for en dommer, inden han varetægtsfængsles.

Den tidligere pædagogmedhjælper bliver ud over fængsel frakendt retten til at have med børn og unge at gøre. Han havde på forhånd aftalt med sin forsvarer, at dommen skulle ankes til landsretten, hvad den så blev.

Avisen skriver altid navne på folk, som idømmes fra ét års fængsel og opefter. Det gælder også i denne sag.

Dom i Stige-sag: Halvandet års fængsel til pædagogmedhjælper for at krænke piger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce