Dømt for hacking: Fik lærers login fra computerspiller

Foto: Skærmdump Elevplan.dk

Dømt for hacking: Fik lærers login fra computerspiller

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ved hjælp af en lærers login, havde to elever slettet fravær for elever på Tietgen Handelsgymnasium i Odense.

30 dages betinget fængsel og bøder på 1000 og 2000 kroner. Det blev dommen over to unge mænd på 19 og 20 år, der ved Retten i Odense erkendte at have ændret elevers fravær i fraværssystemet Elevplan mod betaling.

- Jeg var klar over, at det var ulovligt, men tænkte ikke over konsekvenserne, fortalte den ene 19-årige dømte i retten.

Det startede med, at han fik adgang til en lærers login gennem en person, han spillede computer med. Noget af sit eget fravær slettede han, og da det rygtedes på skolen og i bylivet, at der var nogle elever, der kunne slette fravær, blev de kontaktet af flere elever på Facebook.

Det var uoverskueligt, forklarede de i retten, og derfor oprettede den anden dømte en hjemmeside, hvorfra man kunne bestille sletning af fravær.

- Det var en email-formular, hvor folk udfyldte nogle ting, og så blev det sendt videre til en gmail-konto, hvor jeg kunne se ordrene, og så videregav jeg de oplysninger til xxx (den anden dømte red.), fortalte den anden dømte på 20 år.

I løbet af resten af tirsdag og onsdag er der retssager om de elever, som mod betaling eller gratis fik slettet deres fravær af de to dømte.

Den ene af de to dømte, var elev på Tietgen Handelsgymnasium.

Løftet pegefinger

Ved domsafsigelsen kaldte dommer Dorit Kring dommen for en løftet pegefinger:

- Det, der er det egentlige problem, er, at I lægger en bombe over fraværssystemet. Og det at gå ind og blande sig i det offentliges system skal simpelthen koste. I det her tilfælde en betinget afgørelse. Altså en løftet pegefinger. I er unge og ikke straffede før, men det er en alvorlig forseelse, sagde dommer Dorit Kring ved domsafsgivelsen.

De unge personer modtog dommen efter en kort samtale med forsvareren.

I alt fik 11 elever slettet deres fravær. Nogen mod betaling. Andre fik det gratis - det fik de gode venner af den ene dømte.

Dømt for hacking: Fik lærers login fra computerspiller

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce