Døde i højresvingsulykke: Trafikdræbt 18-årig gik på Sct. Knuds Gymnasium

Den 18-årige kvinde, der torsdag blev dræbt i en højresvingsulykke i Odense S, gik på Sct. Knuds Gymnasium. Foto: Michael Bager

Døde i højresvingsulykke: Trafikdræbt 18-årig gik på Sct. Knuds Gymnasium

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Klassekammeraterne til den 18-årige kvinde, der torsdag formiddag blev dræbt i en trafikulykke, fik beskeden via sms, fortæller rektor Susan Mose fra Sct. Knuds Gymnasium.

Det var den 18-årige Josephine Alexandra Smith, der torsdag klokken 9.40 mistede livet i en højresvingsulykke i krydset Svendborgvej/Drejebænken i det sydlige Odense.

Det fremgår af Sct. Knuds Gymnasiums Facebook-side.

Den 18-årige gik i 3.q på gymnasiet, og hendes klassekammerater samles i dag klokken 16 for at bearbejde sorgen.

Gymnasiets kriseberedskab er sat i værk

Rektor Susan Mose bekræfter over for avisen, at den 18-årige gik på Sct. Knuds Gymnasium.

- Vi følger vores kriseberedskab, hvor der er beskrivelser om den slags. Fem minutter efter vi fik det at vide af politiet, var vi i gang med at håndtere det. Vi samlede alle lærerne, som orienterede eleverne i klasserne og fortalte, at det er her sket, og var opmærksomme på de elever, der var særligt tæt på hende. Ingen elever er blevet sendt hjem. De er blevet sendt op til os, hvor vi også har kontakt til en krisepsykolog, der hjælper os, siger Susan Mose.

Hendes klasse havde fri på det tidspunkt, så de var de første, der fik besked.

- Vi har en akuttjeneste, der sender sms'er ud. Det vil sige, at vi sikrede, at kammeraterne allerførst var orienterede, inden det var ude på netnyheder, og før det var ude på hele skolen.

- Det må være hårdt at få sådan en sms?

- Det er jeg ikke i tvivl om, men hvad skulle vi ellers have gjort? Folk er spredt ud over hele Odense, og Fyens Stiftstidende havde allerede en overskrift på vej. Det er jo det mest ordentlige, vi kunne gøre, at de ikke skulle læse det andre steder. Jeg synes, det er suverænt det mest ordentlige, man kunne gøre, siger Susan Mose.

Klassekammeraterne er indkaldt til samling i eftermiddag, hvor de snakker det hele igennem, og der er en krisepsykolog til stede.

- Så får vi eleverne til at hjælpe os med at tegne et fint billede af eleven, som vi kan bruge i morgen, hvor vi har annonceret, at vi holder en mindehøjtidelighed, fortæller rektoren.

Ikke første gang

Det er ikke første gang, at Sct. Knuds Gymnasium bliver ramt af et dødsfald blandt eleverne.

I 2015 blev den 17-årige Daniel Buttrup Larsen påkørt og dræbt af et tog ved banearealet ved Odense Banegård Center. Han gik i 1.z på gymnasiet, da ulykken skete.

Døde i højresvingsulykke: Trafikdræbt 18-årig gik på Sct. Knuds Gymnasium

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce