Disse frivillige får del i fire millioner fra Odense Kommune

Der var jubel, da "2 timer om ugen" vandt årets ildsjælepris i 2016. Tirsdag var organisationen blandt topscorene, da Beskæftigelses- og Socialudvalget delte penge ud til frivilligt socialt arbejde i Odense. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg

Disse frivillige får del i fire millioner fra Odense Kommune

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Beskæftigelses- og Socialudvalget afgjorde tirsdag eftermiddag, hvilke organisationer der får penge til frivilligt socialt arbejde i 2018.

Næsten fire millioner kroner blev delt ud til frivilligt socialt arbejde, da Beskæftigelses- og Socialudvalget holdt sit sidste møde i 2017.

Topscorer var paraplyorganisationen "Frivilligcenter Odense", som sikrede sig 900.000 kroner om året de næste tre år. 

Frivilligcenteret, som har 27 år på bagen, holder til i det nyåbnede Borgernes Hus i Odense Banegård Center og har som formål at støtte, udvikle og fremme frivilligheden i Odense for borgere og frivillige sociale foreninger. Samtidig er det også udpeget som regionalt center for ungdomsfrivillighed. 

Blandt de etårige ansøgninger blev organisationen "2 Timer om Ugen" topscorer. Den har siden 2008 arbejdet på at støtte inklusionen af etniske minoriteter og deres børn. I oktober 2015 blev konceptet udvidet til også at omfatte støtte til flygtninge, der har fået opholdstilladelse.

Organisationen med omkring 65 frivillige fik Ildsjæleprisen i 2016. Som foreningen selv skriver, så bidrager de frivilliges timer til, at "børnene i både bogstavelig og overført forstand løfter hovedet, føler sig på højde med deres danske kammerater og går gennem skolen med glæde og gode resultater."

Konkret sker det ved, at fem- til otteårige børn med særlige vanskeligheder udvikler sig sprogligt, menneskeligt og kulturelt gennem match med en voksen frivillig. Målet er, at barnet får en forståelse for dansk levevis og danske traditioner og på den måde hjælpes til en bedre skolegang.

Disse frivillige får penge
Disse organisationer får penge til deres frivillige sociale arbejde i 2018:2 Timer om Ugen (400.000), Center for Seksuelt Misbrugte Syd - Frivilligsektion (320.000 kr.), Kulturhuset Stjerneskud / Multikulturel Kvindeforening (250.000), Ungdommens Røde Kors Odense (200.000), Røde Kors Odense (130.000), Community Center Vollsmose (130.000), FBU Forældrelandsforeningen (110.000), Selvhjælp Odense (98.000), Red Barnet Ungdom (60.000), Veteraner med PTSD (55.000), KVINFO (40.000), Café Exit (40.000), Et Brobyggende Fællesskab (40.000), Projekt Husvild (30.000), Mødrehjælpen Odense (25.000), Exitcirklen - Nej til Psykisk Vold og Social Kontrol (10.000), Mandecentret Fyn (10.000).

Treårige bevillinger fra hovedpuljen over 100.000 kroner:

Frivilligcenter Odense får et treårigt tilskud på 900.000 kroner årligt.

Afslag til:

Vollsmose Boxing, SMART Vest og Church of Love fik alle afslag på store ansøgninger. Vollsmose Boxing fik afslag, fordi de aktiviteter, man havde søgt om støtte til, ikke var målrettet en socialt udsat gruppe. SMART Vest fik afslag, fordi forslaget ikke var målrettet Odense nok, mens Church of Love fik nej, fordi dens arbejde er af missionerende karakter, og strider mod retningslinjerne i uddelingen. Alle tre bliver tilbudt sparring med forvaltningens frivilligkonsulent med henblik på fremtidige ansøgninger. (uss)

Kilde: Odense Kommune

Udsatte børn

Røde Kors og Ungdommens Røde Kors i Odense fik tilsammen 330.000 kroner.

Røde Kors får 130.000 kroner for at yde "en væsentlig indsats i forhold til sikring af uledsagede flygtningebørn, der kommer til Odense" og for arbejdet med at sikre nytilkomne flygtninge et netværk. Mens Ungdommens Røde Kors Odense får 200.000 kroner, fordi man løser et stort behov hos udsatte børn i en række projekter, der spænder fra lektiehjælpscaféer i Bolbro, Skt. Klemens og Påskeløkken til indsatser for uledsagede flygtningebørn og læringscaféer for børn på sygehus og krisecenter.

Center for Seksuelt Misbrugtes (CSM) frivilligesektion fik 320.000 kroner. De 45 frivillige her er en stor ressource og et godt supplement, når seksuelt misbrugte skal have professionel hjælp i CSM og finder ud af, at der er en ventetidto et halvt år.

Vollsmose Boxing

På selve udvalgsmødet var der lagt op til, at Vollsmose Boxing skulle have afslag.

Forvaltningen havde anbefalet et nej, da man vurderede, at aktiviteterne, som de stod beskrevet i ansøgningen, ikke var målrettet mod en socialt udsat gruppe. Det var Venstres Christoffer Lilleholt uenig i og resten af udvalget bakkede op.

- Forvaltningen går nu i dialog med Vollsmose Boxing om hurtigst muligt at lave en ny ansøgning, hvor man specificerer det sociale arbejde, klubben laver, og hvorfor de falder inden for puljen, fortæller Christoffer Lilleholt.

Foreningen kan så søge den såkaldte udviklingspulje i 2018.

Vollsmose Boxing hjælper brugerne med blandt andet lektiehjælp og havde søgt penge til et nyt initiativ, boksefitness for piger, der skal være med til at mindske risikoen for overvægt blandt pigerne i Vollsmose.

I faktaboksen i tilknytning til denne artikel kan man læse, hvem der ellers har fået penge. 

Disse frivillige får del i fire millioner fra Odense Kommune

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce