Direktøren siger stop: Natklub overtager restaurant på Odense Teater

Stefan Gravesen trækker sig fra Restaurant Kongens Have i Odense Teater. Det blev for indviklet, og han skulle have brugt mere tid på teatret, og det passede dårligt med at drive hovedforretningen, som er Restaurant Nordatlanten på Byens Ø. Foto: Nils Svalebøg

Direktøren siger stop: Natklub overtager restaurant på Odense Teater

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Restaurant Kongens Have krævede mere af direktør Stefan Gravesen, end han havde at investere af sig selv i forretningen. Han vil nu koncentrere sig om at drive Nordatlanten på Byens Ø.

Det kan være svært at få succes på teatret, og det er åbenbart endnu sværere at få en restaurant til at spille mere end et par år.

For godt et par år siden genåbnede Odense Teater sin restaurant, og selv om det ikke blev den forkromede løsning med udbygning ud i Kongens Have. så var det en kostbar og omfattende restaurant, som over to-tre etager kunne byde publikum velkommen - før, under og efter forestillingerne på teatrets scener.

En ny restaurant, der trak ud mod Kongens Have og ikke indad i bygningen, blev ikke den succes, som forpagteren Stefan Gravesen havde håbet på, og det er årsagen til, at der har været tæppefald i Restaurant Kongens Have for sidste gang i hans tid som direktør for forretningen.

- Det er en fuldt funktionsduelig forretning, der overdrages til de nye ejere. Der er nogle mindre investeringer og løsøre, som jeg har investeret i og derfor tager med, når jeg forlader teatret, siger direktør Stefan Gravesen.

Før han kom til teatret, var han allerede godt i gang med at opbygge en succesfuld restaurant på Byens Ø, hvor Restaurant Nordatlanten har opnået en respekteret status. Både som aftenforretning, frokost og til selskaber.

Han kom med et friskt pust fra restaurant Godsbanen i Aarhus. Her gjorde han et enkelt og kulinarisk stærkt koncept til en stor succes. En succes, som er ført videre i Odense, og som i dag surfer på Odense Havns udvikling med masser af boliger og aktivitet.

Restauranten på første sal ligger flot. Det er et fantastisk lokale, og skal man efterfølgende ind at opleve en forestilling, kan det ikke passe bedre end at spise her først. Foto: Kim Rune
Restauranten på første sal ligger flot. Det er et fantastisk lokale, og skal man efterfølgende ind at opleve en forestilling, kan det ikke passe bedre end at spise her først. Foto: Kim Rune

Allerede i december 2017 erkendte han, at Kongens Have var for stor en mundfuld. Det gik fint, når der var forestillinger, men der har været problemer, når der ikke var aktiviteter. Han vil nu koncentrere sig om Nordatlanten, som er en forretning, hvor han selv kan disponere over åbningstid og lokaler.

Han så teatret med dets mange små opgaver og fire fem forskellige steder i huset som et puslespil, der kun kunne lægges med en fuldtidschef. Det kunne han ikke være. Det havde han ikke set på forhånd og havde nok håbet at kunne drive restaurant Kongens Have tættere på Nordatlanten. De to nye skulle ifølge Stefan være fuldtidsdedikerede på opgaven. Også med egen tilstedeværelse 100 pct.

- Jeg kommer ud af forpagtningen uden skrammer, og det får ingen konsekvenser for min forretning på havnen. Men jeg er da ærgerlig over at kaste håndklædet i ringen. Men lettet. Især over at kunne komme tilbage og udnytte det fulde potentiale i Nordatlanten, som trives godt med den øgede aktivitet på havnen. Vi har indviet et større udendørsområde, og det bliver bedre ikke at skulle være til stede to steder samtidig. Det kan man ikke, og det har jeg nu erkendt, siger han.

Stefan Rasmussen overvejede at køre forretningen videre på teatret med en ansat direktør. Men han skønnede, at der næppe ville være fornuftig forretning i den løsning.

Restaurant Kongens Have er blevet godt modtaget af publikum. Både caféen og den egentlige restaurant på første sal, hvor der har været holdt et fint gastronomisk niveau, uden priserne er gået amok. I forbindelse med forestillinger har mange benyttet sig af muligheden for både at komme ud at spise og bagefter opleve det levende teater.

Det var nemt at nyde maden og kunne afpasse tiden til forestillingens start. Teatret har spillet med i den forstand, at gæsterne er blevet "ringet" ind til deres pladser kort før tæppet gik.

Restauranten på Odense Teater skal drives i samarbejde med teatret. Det har været populært af gå i byen i forbindelse med forestillinger, men det har knebet mere, når der ikke var aktiviteter på scenerne. Foto: Birgitte Heiberg
Restauranten på Odense Teater skal drives i samarbejde med teatret. Det har været populært af gå i byen i forbindelse med forestillinger, men det har knebet mere, når der ikke var aktiviteter på scenerne. Foto: Birgitte Heiberg

Natklub overtager

- Jeg har været rigtigt glad for restauranten, og det har været både sjovt, udfordrende og en fornuftig forretning, når der var forestillinger. Men der er også perioder, som er mere stille på teatret. Det har afspejlet sig i omsætningen. Det naturlige flow, som man kan planlægge og selv være herre over på Nordatlanten, har ikke været lige så enkelt på teatret, fortæller Stefan Gravesen.

Restauranten vil formentlig være lukket hen over sommeren, hvor teatret også er ferieramt. Det betyder, at de nye forpagtere kan arbejde med deres stil og sætte deres præg på den forretning, som de genåbner efter sommerferien. Det er natklubben Nunchis ejere, som har overtaget forpagtningen, og de nye ejere har bebudet, at de selv vil benytte teaterrestauranten til at prøve noget helt nyt. De vil selv gå mere ind i den daglige drift. Det vil både være godt for økonomien i forretningen og samtidig sikre en sikker fornemmelse af gæsternes behov.

- Vi overvejer måske at åbne lidt i forbindelse med torsdagskoncerterne i Kongens Have, men intet er sikkert endnu. For rent faktisk ligger vi vandret i luften med at arrangere champagnebaren på Tinderbox og samtidig drive Nunchi i Overgade, siger Leo Rebas, som sammen med Stig Bertelsen overtager teaterrestauranten.

- Stedet er fantastisk. Vi skal bare finde ud af, hvordan konceptet skal se ud. Vi vil ikke gå ud med erklæringer om det lige nu. Vi vil gerne have en mere sikker fornemmelse af, hvordan restauranten skal drives, før vi fortæller mere, siger Leo Rebas.

Beliggenheden ud til Kongens Have har smittet så meget af, at teaterrestauranten har taget navn efter haven. Foto: Kim Rune
Beliggenheden ud til Kongens Have har smittet så meget af, at teaterrestauranten har taget navn efter haven. Foto: Kim Rune

Direktøren siger stop: Natklub overtager restaurant på Odense Teater

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce