Direktør fyret i Odense: Koster kommunen 4,5 millioner kroner

Peter Pietras var indtil mandag administrerende direktør i Odense Kommunes Børn- og Ungeforvaltning. Men med konklusionerne om planlagte og forsætlige overtrædelser af loven i Odense Kommune har børn- og ungerådmand i Susanne Crawley Larsen ikke længere tillid til ham. Arkivfoto.
Foto: Robert Wengler

Direktør fyret i Odense: Koster kommunen 4,5 millioner kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Peter Pietras er ikke længere administrerende direktør i Odense Kommunes Børn- og Ungeforvaltning. Det fortæller rådmanden i dette tv-klip:

Den eksterne undersøgelse, som rådmand Susanne Crawley Larsen bestilte, efter det sidst i august var kommet frem, at Odense Kommune angiveligt havde forsøgt at lukke adskillige sager om udsatte børn og unge for at spare penge, konkluderer, at kommunen planlagt og systematisk har overtrådt loven.

- Det er meget alvorligt og helt uacceptabelt, at der er sket så klare og systematiske overtrædelser af lovgivningen over for sårbare og udsatte børn her i byen. Det må ikke ske igen, og derfor rydder vi nu op. De udsatte børn har krav på retssikkerhed og en anstændig behandling, siger Susanne Crawley Larsen.

Selv om den hidtidige administrerende direktør i Børn- og Ungeforvaltningen, Peter Pietras, ikke gøres ansvarlig for lovovertrædelserne i redegørelsen, har rådmanden ikke længere tillid til, at han er den rette person til at føre Børn- og Ungeforvaltningen videre. Derfor er han fratrådt.

Den nuværende skolechef i Odense Kommune, Poul Anthoniussen, er blevet konstitueret som administrerende direktør i Børn- og Ungeforvaltningen.

Totaludgifterne i forbindelse med afskedigelsen af Peter Pietras beløber sig til cirka 4,5 millioner kroner, da han var åremålsansat, og han har ret til tre års løn.

LÆS HELE RAPPORTEN HER

Ingen kritik af politikerne

- Det er forfærdeligt mange penge. Jeg har let ved at forstå, at nogen synes, det er et ekstremt højt beløb. Særligt i en situation, hvor vi har skåret ned på børneområdet, men sådan er reglerne. Jeg kan dog understrege, at en ny direktør ikke bliver ansat på de samme vilkår. Odense Kommune er for længst stoppet med at indgå åremålskontrakter ved nyansættelser, siger Susanne Crawley Larsen.

Rådmanden selv undgår kritik i undersøgelsen. Den indstilling, som hun og andre politikere fik, var "så mangelfuld, at den i sig selv var et brud på reglerne," skriver Odense Kommune i en pressemeddelelse.

Dels var vigtige informationer fra et bilag ikke nævnt i selve indstillingen, og dels indeholdt bilaget en forudsætning om tilsidesættelse af loven, hvilket i sig selv er ulovligt.

Rådmand Susanne Crawley Larsen har bedt om, at Statsforvaltningen og Socialtilsyn Syd får tilsendt redegørelsen. Den sendes også til Fyns Politi med henblik på en vurdering af eventuelle strafferetlige perspektiver.

Se hele pressemødet her:

Direktør fyret i Odense: Koster kommunen 4,5 millioner kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce