Direktør: Få gæster på Brandts 13

Kunstmuseet i Jernbanegade i Odense. Foto: Nils Svalebøg

Direktør: Få gæster på Brandts 13

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svært at finde løsningen på at trække gæster til Jernbanegade, lyder det fra museumsdirektør Mads Damsbo.

Der har været galleriweekender i august i Brandts lillesøster Brandts 13 i Jernbanegade, og Det Fynske Kunstakademis afgangselever har udstillet dér - og gør det i øvrigt igen i maj i år.

Der har været flere store satsninger med for eksempel fotoudstillinger kurateret af den kendte krigsfotograf Jan Grarup og med ikoniske fotografier fra Vietnamkrigen, ligesom de fynske stormalere Ulrik Møller og Peter Martensen hver for sig har været forbi med deres karakteristiske værker. Men lige lidt har det hjulpet. Når hverdagen melder sig, kommer gæsterne fra ferniseringerne ikke tilbage til det gamle Fyns Kunstmuseum i Jernbanegade.

For hverdagen har meldt sig nu, hvor museet for tiden er fyldt med et udvalg af museets faste maleri- og skulptursamling. Det er ikke noget, der trækker folk til, siger museumsdirektør Mads Damsbo, der for længst har erkendt, at for få gæster lægger vejen forbi lillesøsteren i Jernbanegade.

- Vi har prøvet forskellige tiltag, men det har været svært for os at finde løsningen, siger han.

På grund af svigtende publikum har Brandts skruet ned for antallet af åbningsdage i Brandts 13, og til august er det helt slut, for der overlader museet bygningen til Det Fynske Kunstakademi og samler sine aktiviteter på matriklen på Brandts Torv.

Direktør: Få gæster på Brandts 13

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce