Dieseltyve på rov: Tømmer tankene på skraldevognene

Tre-fire gange om ugen oplever Odense Renovation, at tyve bryder ind og stjæler dieselolie fra skraldebilerne. Arkivfoto: Brian Karmark

Dieseltyve på rov: Tømmer tankene på skraldevognene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tre-fire gange om ugen oplever Odense Renovation, at der er stjålet litervis af diesel på dets renovationsvogne, mens de holdt parkeret på indhegnet område.

Det må være tyve med en dårlig dieselsmag i munden, som i denne tid huserer og tømmer skraldevogne for brændstof hos Odense Renovation på Snapindvej i Bolbro.

- Vi er vant til at have indbrud på genbrugsstationerne, hvor vi har massiv videoovervågning, men det er nyt for os, at der bliver gået efter dieselolien på bilerne, siger Claus Hammerich, kommunikationschef hos Odense Renovation.

Forleden blev der stjålet 300 liter dieselolie fra en eller flere af de parkerede renovationsvogne, men ifølge Claus Hammerich var det bare ét tilfælde ud af mange. Faktisk sker det ifølge ham tre-fire gange om ugen.

- Det er intimiderende, og det er også økonomisk irriterende, for med en dieselpris på en tier løber det også op i mange penge, siger Claus Hammerich.

Tre-fire gange om ugen oplever Odense Renovation, at tyve bryder ind og stjæler dieselolie fra skraldebilerne på Snapindvej. Arkivfoto: Morten Rode
Tre-fire gange om ugen oplever Odense Renovation, at tyve bryder ind og stjæler dieselolie fra skraldebilerne på Snapindvej. Arkivfoto: Morten Rode

Dieselsmag i munden

Fremgangsmåden har hver gang været den samme. Det plastbelagte stålhegn er blevet klippet op, så tyvene har kunnet komme ind på den indhegnede plads, og eftersom skraldevognene holder tæt sammen kan gerningsmændene nemt skjule sig og krybe i læ, så ingen ser dem.

Ud fra det, renovationsfolkene har fundet efterladt, suges dieselolien op med slange fra tanken og formentligt over i dunke.

- Vi har overvejet at sætte lås på tankstudsene, men gør vi det frygter vi, tyvene laver hul i tanken, og det er meget dyrere at reparere, siger Claus Hammerich.

Efter hvert indbrud bliver hegnet repareret, men et par nætter senere bliver det klippet op igen og tyvene trænger igen ind.

- De må være et par stykker om det, og der må være nogle, som har en dårlig dieselsmag i munden, mener kommunikationschefen.

Mere lys og nyt hegn

I første omgang har han og ledelsen i Odense Renovation overvejet at dele skrivelser rundt til nabolaget. Lige ved siden af Odense Renovations område på Snapindvej, hvor renovationsbilerne parkeres om natten, ligger en større boligkarré langs Stadionvej. Men netop om sommeren er der blade på store træer, som skygger for beboernes udsyn til pladsen.

- Det er intimiderende, fordi det for skraldemændene er som at komme hjem til deres hus for at opdage, der har været indbrud. Det er jo deres arbejdsplads og deres hjem i otte timer hver dag, siger Claus Hammerich.

Netop fordi der bliver ført kørebog i hver enkelt skraldebil kan man også konstatere, at der i nattens løb er forsvundet hundredvis af liter dieselolie.

For at stoppe tyverierne har Odense Renovation bedt et vagtfirma om øget patruljering natten igennem i håb om, at det enten vil skræmme gerningsmændene væk eller afsløre dem.

Derudover vil der sat ekstra belysning op i de mørke timer, ligesom det nuværende hegn skal erstattes med noget af en kraftigere kvalitet, som er sværere at klippe hul i.

Dieseltyve på rov: Tømmer tankene på skraldevognene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce