Detektor-manden åbner for værktøjskassen

Thomas Buch-Andersen er kendt i den store offentligheden som manden bag det kendte radio- og tv-program, "Detektor". Fra 1. februar skal han være kanalchef på DR's radiokanal P1. Inden da kan han - helt præcis på tirsdag - opleves som foredragsholder hos FOF.

Detektor-manden åbner for værktøjskassen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Thomas Buch-Andersen holder foredrag hos FOF

Tv- og radioværten Thomas Buch-Andersen har nærmest gjort begrebet "detektor-tjek" til en genre for sig selv i dansk journalistik.

Som vært på radio- og tv-programmet Detektor har han fået magthavere, medier og meningsdannere til at indrømme klare fejl, når de blev konfronteret med lidt for løse påstande i samfundsdebatten.

FOF har inviteret Thomas Buch-Andersen til på tirsdag at give et indblik i de metoder og principper, som han arbejder efter. Thomas Buch-Andersen har valgt at kalde sit foredrag for "Bliv din egen detektor" - og han vil fortælle om metoderne i programmet og at hjælpe folk til selv at være mere kritiske over for påstande i den aktuelle samfundsdebat.

Han er også frisk på at diskutere nogle af de helt grundlæggende spørgsmål, som programmets stil og indhold rejser - nemlig om faktatjekkeriet er med til at hæve troværdigheden i den offentlige diskussion eller tværtimod risikerer at dæmpe lysten og modet til at lufte nye tanker.

Ekstra krølle

Der er en ekstra krølle på det faktum, at det er hos FOF, Thomas Buch-Andersen kan opleves.

Skolelederen for FOF Odense-Fredericia-Middelfart hedder Anders Kinch-Jensen og er Thomas Buch-Andersens tidligere overordnede. Kinch kom nemlig til FOF fra et job som kanalchef for DR's samfunds- og oplysningskanal P1.

På denne DR's klassiske taleradio er der for nylig udnævnt en ny kanalchef som afløser for Anders Kinch-Jensen. Og det er såmænd Thomas Buch-Andersen. Han tiltræder det nye job 1. februar.

- Thomas har et kæmpe samfundsengagement og en meget fin journalistisk næse - og begge dele har gjort ham til den førende kraft i den særlige journalistiske genre, som Detektor er eksponent for. Derfor er det en stor fornøjelse for mig at kunne præsentere ham for vores foredragspublikum, fortæller Anders Kinch-Jensen.

Tid og sted

Tirsdag den 26. januar kl. 19.30-21.30 i Odense Kommunes Uddannelsescenter, Schacksgade 39, 5000 Odense C.

Entre 145,- kroner - på www.fof-ofm.dk eller ved indgangen. (100,- kroner for studerende, pensionister, efterlønnere)

Detektor-manden åbner for værktøjskassen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce