De var usle, havde tabt sig og var stressede - men nu er de genforenet med Samer.

Det er ren kærlighed. Der nøsses, kysses og baskes med vingerne, og den lykkelige idyl er vendt tilbage til frisørsalonen "Samer" på hjørnet af Kochsgade og Thomas B. Thriges Gade.

- Jeg vil ikke snakke om, hvordan de er kommet tilbage. Kun sige tak for at I fortalte historien om bortførelsen i avisen og på fyens.dk, siger Samer Beiruti.

Lulu og Vigo, grå jacopapegøjer, blev bortført i forbindelse med et indbrud i frisørsalonen, hvor værdier for omkring 60.000 kr. blev enten ødelagt eller stjålet. Det skete for et par måneder siden.

Samer forsøgte at få politiet ind i sagen, men han blev afvist gang på gang og bestemte sig for selv at forsøge af få sine papegøjer tilbage.

Han havde ad omveje fået beviser for bortføreren/tyvens identitet, men det fik ikke hans elskede papegøjer hjem. De var blevet solgt flere gange, og først efter Fyens Stiftstidendes omtale af sagen, kom der skred i opklaringen.

Den tredje - eller måske fjerde - papegøjekøber henvendte sig anonymt til Samer og tilbød, at han kunne købe dem tilbage.

- Selvfølgelig. Jeg har haft dem, fra de blev klækket. De kan snakke, sige Hej Vigo, hej Lulu og "fuuut-jua", arabisk lyd for "ind-i-buret". De kunne kende mig med det samme, men de havde hver tabt cirka 150 gram. Det er meget, når de kun vejer 750 gram. Næsten kritisk. Men nu trives de og flyver frit i baglokalet. Eller i salonen.

- Det er tydeligt, at de gengælder min kærlighed til dem, siger Samer Beiruti.

Han ønsker ikke at foretage yderligere i bortførelsessagen men håber bare, at ingen laver sådan et overgreb på ham, og hans kæledyr igen.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist og reporter hos Jysk Fynske Medier. Fyens Stiftststidendes Odense-redaktion. Interview og reportage. Tager også en del billeder og film.