Det store bowling-sats

Der er trængsel i bowlinghallen på Møllemarksvej i Højstrup i disse dage, der er rammen om EM i bowling for omkring 130 kvinder fra 25 lande. De første finaler spilles mandag aften.
Foto: Tim K. Jensen

Det store bowling-sats

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

EM for kvinder er et af den slags arrangementer, Odense skriger efter at få til byen

ODENSE: Nu er de her endelig. Godt 200 gæster, fordelt på 130 spillere og 70 ledere. Indkvarteret på OCC med fuld forplejning og mulighed for at komme rundt i byen på næsten alle tidspunkter.

EM i bowling for kvinder er en stor udfordring for de lokale arrangører på mange måder.

Men det er en af den slags udfordringer, Odense skriger efter.

Udenlandske gæster i byen - her fra 24 lande - giver omsætning og opmærksomhed. Og har de en god oplevelse, vender de måske tilbage som turister med venner og bekendte en anden god gang.
På vej til at vælte de to sidste kegler. Barnemad for en elitespiller, og de allerbedste kvindelige af slagsen fra 25 lande er samlet de næste seks dage i Odense til EM i bowling.
På vej til at vælte de to sidste kegler. Barnemad for en elitespiller, og de allerbedste kvindelige af slagsen fra 25 lande er samlet de næste seks dage i Odense til EM i bowling.
Foto: Tim K. Jensen

Selvforstærkende effekt

Derfor har Odense gennem Sport Event Fyn i flere år arbejdet målrettet på at få store idrætsbegivenheder til byen.

Lykkes det først at få hul på bylden, har det til gengæld en selvforstærkende effekt.

- Når vi rejser rundt til konferencer, henviser vi jo til det, vi har afholdt. Denmark Open i badminton, EM i trampolin og nu EM i bowling bruger vi som reference, og så er det lettere for os at være med i opløbet end nye lande, som måske ikke har bevist før, at de kan stå for et så stort arrangement, siger Sten Poulsen, projektleder hos Sport Event Fyn.

- Nu skal vi selvfølgelig lige bevise, vi kan klare det her, men det ser godt ud, og vi føler, vi har styr på det, selv om der hele tiden opstår uforudsete ting, siger John Wozny, daglig leder af bowlinghallen på Møllemarksvej, hvor mesterskaberne kører fra nu og den kommende uge til og med lørdag.

Ekstra busser

Det er også John Wozny, der står med smerten, hvis budgettet ikke løber rundt.

- Det er skruet sådan sammen, at den lokale arrangør har risikoen, hvis budgettet ikke holder. Lige nu bakser vi lidt med, at der skal sættes flere busser ind, end vi oprindelig havde planlagt. Men bliver der et lille minus, klarer vi også det, tilføjer John Wozny.

EM-stævnet har de lokale aktive bowlingspillere set frem til i lang tid. Omkring 150 hjælpere giver en hånd med, så det hele kan forløbet efter planen.

Lørdag var første spilledag, og de første finaler spilles mandag aften.

Hele ugen foregår EM-stævnet i bowlinghallen på Møllemarksvej over for Odense Isstadion, men lørdag rykkes de individuelle finaler over i Odense Idrætshal, hvor der fra tirsdag bygges to baner op i hallen, så finalerne kan overværes af et par tusinde tilskuere.

Show-bowling

- Vores store mål er jo at få udbredt kendskabet lokalt til bowlingsporten, så folk kan se, at det er andet end bøf og bajere i et bowlingcenter, fortsætter Sten Poulsen.

Det er ikke gjort med finaler i idrætshallen alene, derfor har arrangørerne hyret to showbowlere, Chris Barnes og Doug Kent, som kan alt med en bowlingkugle - på nær at få den til at tale.

De giver opvisning lørdag før finalerne, og det håber Sten Poulsen og John Wozny kan trække ekstra tilskuere til.

Det er selvfølgelig også tilladt at kigge forbi finalerne først på ugen på Møllemarksvej.

Det store bowling-sats

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce