Elena-Irina Rusu, Iasi, Rumænien:
billede
Elena-Irina Rusu, Iasi, Rumænien. Foto: Michael Nørgaard

- Jeg synes, at Katrine Pedersen fra Arken var enormt interessant. Hendes oplæg om menneskelighed i "A PhonoSapien's algorithm for art" ramte spot on i forhold til mine egne synspunkter om vores tendens til en mere og mere digital livsstil. Tanken om, at kunst er elementær i forhold til at få os tilbage på sporet, kan jeg virkelig godt lide. Vores sjæl og instinkter kræver kunst for at overleve. Jeg skal helt sikkert hjem og læse op på hendes arbejde.

Lara Weber, Bremen, Tyskland:
billede
Lara Weber, Bremen, Tyskland. Foto: Michael Nørgaard

- Jeg synes, at rumænske Irina Antonescu var vildt spændende. Hendes tanker om, hvorfor vi ikke skal teste medicin på mennesker eller dyr i fremtiden, men gøre det på computere, kom bag på mig. Jeg har aldrig tænkt, at det kunne lade sig gøre. Hendes oplæg satte virkelig nogle tanker i gang. Det er præcis meningen med TEDx. At man får nogle overraskelser og et nyt syn på, hvordan man kan gøre ting.

Yutong "Sherlock" Wang, Harbin, Kina:
billede
Yutong "Sherlock" Wang, Harbin, Kina. Foto: Michael Nørgaard

- Alexander Mathiasens oplæg om, at man også skal bruge "dumme" computere for at skabe mere intelligente computere var opsigtsvækkende. Påstanden og allegorien om, at det kræver mange idioter at skabe en Einstein var yderst interessant. Jeg synes, han kom med en fundamental anderledes tankegang, hvilket gjorde det til et spektakulært oplæg.

Alfonso Pizarro, Santiago, Chile:
billede
Alfonso Pizarro, Santiago, Chile. Foto: Michael Nørgaard

- Jeg kunne godt lide den grundlæggende idé om, at selv om noget umiddelbart synes at være inhumant eller umenneskeligt - eksempelvis teknologi - så er vi nødt til at acceptere, at den er skabt for at hjælpe mennesker. Vi skal ikke være skræmte over for ny teknologi. I stedet for at lade mennesker være et appendiks til maskiner, skal maskiner være en hjælp til mennesker. Det er lånt af Karl Marx.

  • Michael Bager

    Af:

    Reporter på Odenseredaktionen, musikredaktør og flittig skribent til rejsemagasinet Siesta. Født i Aars, Himmerland, i 1977 og bosat på Fyn siden 2004. Har kone, der er læge på OUH, samt to døtre. Jeg er glødende AaB- og Arsenalfan, men hepper på OB i alle kampe, hvor de ikke møder nogen af de nævnte hold. Jeg elsker alt fra hiphop og heavy til punk og rendyrket rock. Jeg har i mine 10 år på avisen interviewet musikere som Tom Jones, Robert Plant, Slash, Sinéad O'Connor, Macy Gray, Bryan Adams, Chris Cornell, Cliff Richards, Dr. John, Gavin DeGraw, James Last, Jeff Beck, Kevin Costner, Manic Street Preachers, Santana, Suede, The National og Travis m.fl. Blandt danske bands mangler jeg kun C.V.Jørgensen og Kim Larsen for at have interviewet samtlige af mine hjemlige helte.

Mere om emnet

Se alle
TEDx-på Odense Teater: De gode idéers festdag

TEDx-på Odense Teater: De gode idéers festdag

Grønne drage-droner er fremtiden

Grønne drage-droner er fremtiden